Sivil Toplum Kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen Zafer Alayı yürüyüşü binlerce Eskişehirlinin katılımıyla gerçekleşti. Adalar Porsuk Bulvarında bir araya gelen binlerce Eskişehirli, 'Atatürk'ün izinde tam bağımsız Türkiye' yazılı pankart açıp Vilayet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Sık sık Ne Mutlu Türk'üm diyene', 'Türkiye Laiktir, Laik kalacak' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüşe Eskişehirspor taraftarlarının oluşturduğu Bando EsEs Grubu da seslendirdiği marşlarla eşlik etti. Yürüyüşe CHP'li Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, STK temsilcileri ve vatandaş katıldı.



TEK LİDER ATATÜRK
Vilayet Meydanına gelen kalabalığı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen karşıladı. Vatandaşlar büyük bir coşkuyla 'En Büyük Başkan Bizim Başkan', 'Eskişehir sizinle gurur duyuyor' sloganları attı. Saygı duruşunda bulunulmasının akabinde İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Daha sonra vatandaşları selamlayarak sözlerine başlayan Büyükerşen, 'Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi ve daima parlamenter rejimden tarafa olan sevgili Eskişehirliler. 30 Ağustos zaferimiz kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk'ün savaş arkadaşlarının ruhları şad olsun. Sizler, bizler var oldukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Demokrasi Türk halkının vazgeçilmez rejimi olacaktır. Her türlü güçlüğe her türlü tehdide karşı tek lider olarak Atatürk'ü seçtiğimizi bir kere daha haykıralım burada. Bizler Mustafa Kemal'in askerleri var oldukça, Atatürk ilkeleri, onun yarattığı cumhuriyet, onun kurduğu parlamenter rejim de sonsuza dek yaşayacaktır' ifadelerini kullandı.

KÜRSÜ TEPKİSİ
Daha sonra Vilayet Meydanına kürsü konulmamasını eleştiren Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Azmi Kerman, 'Bizim buraya gelirken can güvenliğimizi sağlayan emniyet güçlerine teşekkür ediyorum. Ancak 30 Ağustos Zafer Bayramında buraya kürsü konulmasına izin verilmemesini de kınıyorum' dedi.



İLKELER REHBERİMİZ
30 Ağustos'un, Türk milletinin yeniden doğduğu tarih olduğunu kaydeden Kerman, 'Bu tarihi günde ulusumuzu esir etmek isteyen batılı devletlere karşı topyekûn bir savaş verilerek 'Zafer Destanı' yazılmıştır' dedi. Yaşadığımız dönemde ulusal bayramları yok sayanların olduğunu öne süren Kerman, 'Büyük Türk Milleti her koşulda onlara gereken cevabı verecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'inci yılında söz veriyoruz. Cumhuriyet değerlerine her koşulda sahip çıkacağız. Bağımsızlığımızı, demokratik, laik, hukuk devletini, sosyal hukuk devletini koruyacağız. Atatürk ilkeleri rehberimiz olacaktır' diye konuştu.
Konuşmaların ardından grup olaysız şekilde dağıldı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim