HABER: MELTEM KARAKAŞ

70 gündür Ankara Yüksel Caddesi'nde işine geri dönmek için açlık grevi yapan Akademisyen Nuriye Gülmen'in kız kardeşi Beyza Gülmen ile Yüksel Direnişi'ni konuştuk. Eskişehir'de üniversite öğrencisi olan Beyza Gülmen, 'Ablamın ve Semih abinin sonuç alacağına inanıyorum. Oradaki destek çok büyük. Fakat Eskişehir bu konuda yetersiz kaldı' dedi.

Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça, 70 gündür Ankara Yüksel Caddesinde 'İşimi, ekmeğimi, onurumu geri istiyorum' diyerek açlık grevi yapıyor. Türkiye'nin birçok yerinden Gülmen ve Özakça'ya destek ziyaretleri de sürüyor. Geçtiğimiz günlerde CHP Milletvekili Utku Çakırözer de Gülmen ve Özakça'yı ziyaret ederek, destek mesajı vermişti.

BAŞARACAKLARINA İNANIYORUM
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde araştırma görevlisiyken KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen'in kız kardeşi Beyza Gülmen de Eskişehir'de üniversite öğrencisi. Ablasının ve Semih Özakça'nın açlık grevine başlayacağını öğrendiğinde şaşırmadığını aksine destek olduğunu söyleyen Kardeş Gülmen, 'Tahmin ediyorduk zaten böyle olacağını. Çok şaşırtmadı beni. Öyle kötü şeyler düşünmedim. Başaracaklarına inanıyordum. Onlar da inanıyordu hala da inanıyorlar' dedi.

ÜZÜLMESİNLER, DESTEK OLSUNLAR
İnsanların yapmayın, etmeyin demek yerine ablasına destek olmasını isteyen Beyza Gülmen, 'Zaten açlık grevine başlayacaklarında da böyle tepkiler gelmişti. Yapmayın, etmeyin demişlerdi zaten dışarıda da olacaksınız. Ama ablam en başından beri bunlara üzülüyordu. 'Böyle söylemeyin, biz bunu göze alıyoruz. Ama siz hala yapmayın, etmeyin diyip bize üzülüyorsunuz. Böyle yapmayın. Bize destek olun demişti.' Çünkü kararlarını vermişlerdi' diye konuştu.



DEVAM ETMELİLER
Nuriye Gülmen'in ve Semih Öğretmenin açlık grevini bırakmayacağını anlatan Beyza Gülmen, 'Bence bırakmazlar. Devam etmeliler. Sonuna kadar gitmeliler. Başaracaklarına inanıyorum. Devlet önceden ilgilenmiyor gibi yapıyordu ama artık onlar da farkında. Kolay bir süreç değil. Ama ben inanıyorum iyi şeyler olacak. En başında orda tek başındaydı. Orada oturamıyordu bile. Yasaktı. Önce orada oturma iradesini gösterdi. Orda oturmayı kazandı. Sonra devamı geldi. Onlar iradesiyle aştılar bunları' şeklinde konuştu.

BEN DE GEÇ KALDIM
Eskişehir'in destek anlamında yetersiz kaldığına dikkat çeken Kardeş Gülmen, 'Eskişehir yetersiz kaldı. Hatta ben de geç kaldığımı düşünüyorum, bunu hep dile getiriyorum. Ben de bir günlük açlık grevi ve basın açıklaması yaptım. Yaptıktan sonra böyle gündeme geleceğini bilmiyordum. Gerçekten güzel bir gündem oldu. Ama Eskişehir'de tepkiler yetersiz maalesef. Bundan sonra bende oturma eylemi olsun, destek açlık grevi olsun burada elimden geleni yapacağım' dedi.

ORADA BİRLİK BERABERLİK VAR
Gülmen, 'En son 1 Mayıs'ta Ankara'ya ablamı görmeye gittim. Telefonla görüşmeye çalışıyoruz. Ama hep yoğun. Yanında doktorlar var, insanlar var. Annem orada. Annemden haber alıyorum. O da bir yandan üzülüyor. Endişeleniyor ama oradaki birliği gördüğü için aşmaya çalışıyor. Destek onu mutlu ediyor. Ablamın yalnız olmadığını görüyor' dedi.
Editör: TE Bilisim