Brüksel'de ve Saint-Josse Bölgesi'nde çok sayıda Türk vatandaşının yaşadığını anlatan Kır, 'Bunların önemli bir kısmı da Emirdağlı yurttaşlarımız. Bildiğiniz gibi onların büyük bölümü de Eskişehir'de kalıyor. O nedenle, her yıl Eskişehir'e gidip geliyorlar. Orada gördükleri gelişmeleri ve çalışmaları bizden de talep ediyorlar. O nedenle Eskişehir'deki belediyecilik hizmetlerini, projelerini ve çalışmalarını ayrı bir gözle izliyorum. Zaten gittiğimde de sık sık yılmaz Büyükerşen'le bir araya gelmeye gayret ediyorum' dedi.

ESKİŞEHİR'E BİR ESER ARMAĞAN ETMEK İSTİYORUZ

Brüksel'in merkezinde bulunan Saint-Josse Belediye Binası'nın önüne Yılmaz Büyükerşen'in seçeceği ve onaylayacağı bir eser koymak istediklerini de ifade eden Emir Kır, 'Bu eserin Eskişehir'i temsil etmesini istiyoruz. Aynı şekilde arzu ederseniz biz de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bir eser armağan etmeyi istiyoruz. Bu amaçla, bir sanatçı grubunu yakın bir gelecekte Eskişehir'e göndereceğiz' şeklinde konuştu.

2016 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Brüksel'de ortak bir çalışma yapmak istediğini de anlatan Kır, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir bayram olduğunun altını çizerek, 'Bu şekilde evrensel değerlere de katkıda bulunmak istiyoruz' dedi.

Büyükşehir Belediye heyeti, Emir Kır ziyaretinin yanı sıra kardeş belediyenin huzur evini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ayrıca Belediye nin müzesinde kardeş şehir ilişkileri kapsamında açılan sanatçı prof. Dr. Zehra Çobanlı'nın seramik sergisini de gezen heyet, Başkan Yardımcısı Eric Jassin Ramdani ile bir araya gelerek Saint-Josse -Ten Noode Belediyesi hakkında bilgi aldı ve birlikte gerçekleştirilebilecek projeler üzerine sohbet etme olanağı buldu.(HM)

Editör: TE Bilisim