CHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkan adayı Ahmet Ataç KESK Şubeler Platformunu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan CHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt, 'Eskişehir belediyecilik anlamında iki keskin çizginin farkında olan bir yer çünkü porsuk çayı bir tarafı Odunpazarı bir tarafı tepebaşı olarak ayrılmış ancak küçük bir şehir olmamız nedeniyle hem Odunpazarını hem Tepebaşını gözlemleme, izleme imkanımız var. Şunu görüyoruz. Tepebaşı'nda farklı bir yapı Odunpazarı'nda farklı bir yapı var. Çok net görülüyor. Odunpazarı belediyesine bakıldığında bir eksikliğin olduğu hissediliyor. Eksikliğin ruhu da hissediliyor, kaldırımda bile bir farklılık olduğunu gözlemek mümkün. Sosyal demokrat bir kafa ile toplumcu bir belediyecilik nasıl yapılıyor, diğeri ile nasıl yapılamıyor ortaya çıkıyor. 30 Mart'ta bu eksikliği tamamlayan unsur olarak seçimi bitirir Eskişehir'deki uyumlu yapıyı gerçekleştiririz' diye konuştu.

Türkiye'de bir değişim başlamalıdır, Eskişehir'de öncü olmalıdır

Kurt, 'Katılımcı bir belediyeciliği öneriyorum. Katılımcılık sadece uygulama aşamasında değil, karar aşamasında katılımı sağlamak lazım. Bütün STK'lara, odalara, sendikalara açık olacağız. Biz yapacağımız uygulamalardan önce sizinle tartışmayı, değerlendirmeyi ve çıkacak sonuçları hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Türkiye'nin 17 Aralık'tan sonraki yaşadığımız noktayı unutturmamak gerektiğini düşünüyorum. 17 Aralık'ta yolsuzluk, soysuzluk, hırsızlık hepsi somut bir şekilde ortaya çıktı. Bu işin ailece yapıldığı anlaşıldı. Soysuzluğun, hırsızlığın hesabını sormak aydın insanlara düşer. 30 Mart'taki seçimde CHP birinci AKP ikinci parti olursa düşüsün başladığını gösterir ardından bir istifa ve erken seçimin olacağını düşünüyorum. Türkiye'de bir değişim başlamalıdır, Eskişehir'de de biz bu konuda öncü olmalıyız' dedi.

Odunpazarı'nda hayat bitiyor, Tepebaşı'nda başlıyor

Tepebaşı Belediye Başkan adayı Ahmet Ataç ise, 'Bir kent gece gündüz yaşamalıdır. Gün batıyor Odunpazarı'nda sokakta adam kalmıyor, Tepebaşı'nda yeni bir hayat başlıyor. Uzmanlar insan vücuduna benzetir şehirleri gece gündüz nefes almalıdır, eğer yoksa ölü kenttir. Bunlar tamamen yöneticilerin beceriksizliği, kastı ne derseniz deyin onunla ilgilidir. Biz burada olmasaydık AKP yönetimi olsaydı bunun daha da beteri olacaktı' dedi.

Tepebaşı bölgesi unutulmuş, üvey evlat gibiydi

Ataç, '2 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. 2009 yılında seçildiğimiz dönemden bu yana belediye başkanıyız. İlk dönemimiz sıkıntılıydı çünkü şuan AKP'nin belediye başkan adayından devralmıştım. Bir küçük kasabaydı Tepebaşı. Çöküntü alanları, kentte bırakın marketleri iri bakkallar bile yoktu çünkü bütün yatırımlar Odunpazarı bölgesine yapılmıştı. Tepebaşı bölgesi unutulmuş, üvey evlat gibiydi. Bir taraftan da bazı şeylerin olmaması yarar sağlıyor. Alanları iyi değerlendirirseniz, kent lehine iyi kullanmış oluyorsunuz, bizim de öyle bir şansımız oldu. 2004 yılına kadar görevdeydim, seçim kaybettim 5 sene belediyeden uzak kaldım. 2009 senesinde tekrar büyük farkla kazandım. Bu dönem daha iyi geçen bir dönem oldu. 2004 yılında yaptığımız şeyler toprak altına yapılanlardı. Bölge halkı daha çok anlayamadı. Yapılan hizmetler 2009 sonrasındaki çalışmalarımıza destek oldu. 5 yılda 10 yıllık iş karşılandı. Tepebaşı bölgesinde köyler dahil elimizin değmediği yer kalmadı. Sağlık, sosyal, spor, kültür projeleri çok önemlidir' dedi.

Kırsalı yakasından silip atma yasasıdır

Büyükşehir Yasası'na da değinen Ataç, 'Hükümetin kırsalı yakasından silkeleyip atması Büyükşehir Yasası ile hayata geçti. Resmen artık ben kırsala bakmayacağım işim değil zihniyetiyle çıkarılmış, siyasi yasadır. Büyükşehir'in 400 civarında köyü olacak bunlar ciddi sıkıntılardır. Ayrıca böyle bir büyük yasa çıkıyor ve bütçesi yok. Büyükşehir'in bütçesi Eskişehir'e yeterli değil, Tepebaşı'nın Tepebaşı'na yeterli değil, Odunpazarı'nın da Odunpazarı'na yeterli değil. Belediyelerin kırsala bakış açısını yeni bir işlem olarak ortaya koyması lazım. Biz belediye olarak tarım, hayvancılık ekibi kurduk 6 aydır köy köy geziyorlar. Köylümüzün bilgi noksanlığını tamamlamak adına yürütüyorlar bu işi ' diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantı soru cevap kısmı ile devam etti. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim