Eskişehir'de bir turizm şirketinin sahibi olan Haydar Alhan, Eskişehirli vatandaşların bu sene özellikle Akdeniz Bölgesinde yer alan Side, Belek ve Kemer'i tercih ettiğini söyledi. Alhan, 'Vatandaş Akdeniz'i tercih ediyor ama fiyatlar yüksek olduğu için Ege'yi tercih edenler de var. Akdeniz ve Ege arasında büyük farklar var. Daha ucuz olduğu için Marmaris ve Bodrum'u tercih eden vatandaşlarımız da oluyor' dedi.
KONTENJANLAR DOLDU BU SENE
Şuan için kendi kontenjanlarının yüzde 100 dolu olduğunu söyleyen Alhan, 'Akdeniz'de Rus vatandaşlar yoğun şuan. Otel sahipleri krizi kapatmak için odaları Ruslara daha uyguna veriyor. Ama yabancı müşteri de odasından çok çıkmıyor şuan. Böyle olunca da otel sahipleri o zararı iç pazarda Türk müşteriden çıkarmaya çalışıyor. Eskiden tam tersiydi' diye konuştu.
YERLİ MÜŞTERİ KURTARDI
Geçen yıla göre doluluk oranlarının yüksek olduğuna dikkat çeken Alhan, 'Gidişat bizim için iyi ama yerli pazarda fiyatlar yüksek. Geçen sene turizmi bizim Türkiye'deki vatandaşlarımız kurtardı. Otelci fiyatı uygun verdi' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim