Odunpazarı Belediyesi tarafından daha önce duyurusu yapılan Hamamyolu'ndaki çay referandumu başladı. Referandum için Çocuk Kafe'nin önüne ve Hamamyolu Caddesinin girişine 'şeffaf' seçim sandıkları kuruldu. İlk günü geride bırakan çay referandumuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
1 HAFTA SÜRECE
Odunpazarı Belediyesi'nin bu uygulamasından oldukça memnun oldukları söyleyen vatandaşlar, kararı vatandaşa bırakan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür etti. Kendilerine sunulan referandum kağıtlarını dolduran vatandaşlar, daha sonra da bu kağıtları sandıklara attı. 1 hafta sürecek olan referandum sonucunda, vatandaşlar Hamamyolu'nda ve Odunpazarı Belediyesi'nin işletmesinde olan kafelerde çay fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağına karar verecek.
DUYURULAR ASILDI
Odunpazarı Belediyesi, diğer taraftan Hamamyolu Caddesi'nin çeşitli yerlerine maliyetleri gösteren duyurular astı. Odunpazarı Belediyesi, vatandaşların '2019 Yılı Merkez Bankasının Enflasyon Raporu öngörüsü şu an için yüzde 20, yılsonu beklentisi ise yüzde 14.6 olarak gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. '1-Bir işçinin, işçilik ücretinin toplam aylık maliyeti 3 bin 273 TL, 2- Tüp gaz fiyatlarına yüzde 18 zam, 3- Elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam, 4- Kuru çay fiyatlarına yüzde 15 zam +yüzde 18 zam, 5- Şeker fiyatlarına yüzde 16 zam, 6-Kahve fiyatlarına kurdan kaynaklanan yüzde 15 zam' yazılı olan bu çizelgeyi dikkate alarak karar vermesini istiyor.
Editör: TE Bilisim