Eskişehirliliğin Ankara'da, Meclis'te ağırlığını koyması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. İnal Cem Aşkun, 'Eskişehir Cumhuriyet kentidir. Bursa Osmanlı kenti, Konya ve Kayseri Selçuklu kenti olmakla övünür. İnsanları Eskişehir kimliği altında toplamak sorunu vardır. Biz Eskişehirliler Derneği'ni kurarken Eskişehir kimliliği adına toplama çabasının önemini düşündük. Eskişehir ağırlığını hissettiren bir kenttir. Başkaldıran, ülke sorunlarını çözen bir kenttir. Eskişehir'deki oy dağılımı Türkiye ile aynı orantılıdır. Seçimlerde meclisin oyunu görürsün. Kim iktidarda olacak kim muhalefet olacak Eskişehir gösterir. Eskişehirliler Türkiye'de neyin doğru olmadığını bilirler' dedi.

ANKARA'DA BİRŞEYLER YAPMAK İTİYORUZ

Bilinçli bir hemşerilik tepkisi koymak gerektiğini, Eskişehir'de geleneksel bir hemşehrilik olmadığını vurgulayan Prof. Dr. İnal Cem Aşkun şunları söyledi:

'Eskişehir'de, Ankara'dan bir şeyler yapmak istiyoruz. Eskişehir sanki kapanın elinde kalıyor. Eskişehir'de Eskişehirlilerden çekinsinler. Mücadele etmek lazım. Başta kuşkuyla bakarlar, ama ısrar edersen bunun arkasından giderler. Çıkışlar önemlidir, ısrar önemlidir. Bu hareketi başlatmak zorundayız. Eskişehirlilik gündemini tutmak zorundayız. 40 sayfalık sorumuz var. Bunları halka dağıtacağız, halkı davet edeceğiz. Adayları sınava çekmek lazım. Bu bizim partiden, kaşı güzel diye seçmesinler. Eskişehir için ne düşünüyorsun bunu herkes öğrensin. Mebus, il genel meclis üyesi, belediye başkanı seçildiğin zaman Eskişehir için ne yapacaksın bunları anlatacaklar. Eskişehir'i başkalarının eline geçirmesine izin vermeliyim. Genel siyasette Eskişehir'in ağırlığını koyabilmeli.'

Editör: TE Bilisim