Espark Alışveriş Merkezi'nde faaliyet gösteren ETO üyeleri, talep ve sorunlarını iletmek üzere Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile toplantı gerçekleştirdi.

İYİLEŞTİRME YAPILSIN
ETO üyesi esnaf ve tüccarlar toplantıda, faaliyet gösterdikleri alışveriş merkezinde dükkan kiralarının ve diğer gider kalemlerinin her geçen gün daha da artığını vurguladı. Dükkan kira sözleşmelerinin döviz kuru ve TÜFE oranı nedeniyle sürekli artırıldığını belirten ETO üyeleri, enflasyonla mücadele edilen bir dönemde AVM'nin tutumunun tüccar ve esnafı mağdur ettiği, mevcut şartların ve sözleşmelerin iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

TİCARET ZORLAŞIYOR
Toplantıda firma temsilcileri, esnafın geçmiş dönemdeki kira bedellerini bile zorlanarak ödediğini, önümüzdeki dönem sözleşmelerinin bu bedelin çok daha üstüne çıktığını, bu şartlarda ticaret yapmanın mümkün olmadığını ifade etti. Kira bedellerinin İstanbul, Ankara gibi metropollerdeki AVM'lere göre belirlendiğini belirten ETO üyeleri, kira sözleşmelerinde Eskişehir şartlarının göz önünde bulundurulması, istihdam sağlayan ve vergi vererek ekonomiye katma değer yaratan tüccar ve esnafın mağdur edilmemesi gerektiğini kaydetti.
Editör: TE Bilisim