Pazar yerinde tezgah açan esnaflar sorunlarına kulak tıkanıp göz yumulduğunu söyledi.Bakliyat dükkanın da çalışan esnaflardan Dinçer Tavsamaz, 'Burada herkes iyi kötü parasını veriyor, temizlik ücretini veriyor, kirasını veriyor, elektriğini veriyor ama temizliğe gelince de hiç bir şey yok. Yazında sinekten geçilmiyor. Leş gibi kokuyor buralar. İnsanlar geldiğinde burnunu tıkaya tıkaya buradan geçiyor. En azından burada sabahları belediyenin yerleri silmesi, yıkaması, akşamları ilaçlaması gerekiyor' dedi.
'ÇATI YAPTIRDIM'
Yağmur yağdığı zaman çatıların aktığını söyleyen Kansu Yemenicioğlu da, 'Ben çözüm olarak çatının altına kendi imkanlarımla çatı yaptırdım. Su yine akıyor. İşte bu oluklarla gider yaptık. Belediyenin hayvan barınakları bile daha hijyenik' ifadelerini kullandı.
'MÜŞTERİLER ŞEMSİYE AÇIYOR'
Pazar yapıldığından beri bir çivi bile çakılmadığını belirten esnaflardan Emin Özkaya ise, 'Pazar yerimiz harabeye döndü. Burası kaderi ile baş başa bırakıldı. Her tarafa naylon gerdik. Etermik gerdiler yağmur sularından korunmak için. Müşteriler burada şemsiye açıyor diyebilirim' şeklinde konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim