Odunpazarı Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti. Faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda AK Partili meclis üyeleri, raporla ilgili eleştiri sundu ve karşı oy kullanacağını belirtti. Belediyenin son bir yıl içerisinde kalıcı yatırım yapmadığını vurgulayan AK Partili Ahmet Yapıcı, belediyenin sadece saz, caz, festival işlerine para ayırdığını ve gelip geçici eğlenceye bütçe sunduğunu söyledi. Belediyenin 2016 yılına göre 47 milyon lira fazla borçlandığını anlatan Yapıcı, 'Bu kadar borçlanmaya karşılık kayda değer bir iş yok' diye konuştu.
KATILIMCI BİR BELEDİYE
AK Partili meclis üyelerine cevap veren Başkan Kurt, 'Bakış açısını değiştirmelisiniz. 2018 belediyeciliği klasik belediyecilik değildir. Biz belediyeyi sosyal demokrat, katılımcı bir belediye olarak STK'larla işbirliği içerisinde yönetiyoruz. Popülizm yapmayın burada. Güneş enerjisi yapmak istedik belediyeye kabul etmediniz. Asfalt paralarını eleştirdiniz. Ama AK Parti tüm tüketim malzemelerine KDV koydu. Gelirlerde azalma var diyorsunuz ama sanayi bölgesinde aldığımız vergileri hükümet kaldırdı' şeklinde konuştu.
520 BİN ZİYARETÇİ
Başkan kurt, 'Biz çocuklara, kadınlara, yaşlılara, gençlere yatırım yaptık. Bakın kreş açtık, kütüphaneler açtık, içine bilgisayarlar koyduk. Yaşlılar için bakım evleri yaptık. Bakın sporcular yetiştiriyoruz. Odunpazarı'nın işi sporcu yetiştirmek; şampiyon olmak değil. Belediyenin atletizm takımı var. O takım Türkiye'de 3'üncü oldu. Takımdan iki çocuk milli takıma girdi. Biri şu an Fransa'da. Spor merkezlerimizde 10 bini aşkın katılımcı var. Bunları bize hoca vermeyen Halk Eğitim Merkezlerine rağmen yapıyoruz. Türkiye'de hiçbir belediye yılda beş festival yapmıyor. O festivaller sayesinde müzelere, Odunpazarı bölgesine 520 bin ziyaretçi geldi. Caz, müzik, heykel, sanat işlerine devam edeceğiz. Bakın Çağdaş Sanatlar Galerisi Türkiye'de konuşulan bir yer oldu' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim