Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde bir taraftan 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nde sanatçılar ahşaba şekil verirken, diğer taraftan da Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi'ndeki 5'inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali'nde sanatçılar cama şekil veriyor. 4'ü yabancı 11'i yerli olmak üzere toplamda 15 sanatçı ve bilim insanının katıldığı Ahşap Heykel Festivali'nde yapılan eserler, yarın saat 16.00'da Ahşap Eserler Müzesi'nde sergilenmeye başlayacak.

CAMIN BÜYÜSÜ DEVAM EDİYOR
Uluslararası Cam Festivali ise, Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi'nde devam ediyor. Cam sanatçıları Joe Cariati, Martin Janecky ve Janusz Pozniak'nin yanı sıra yerli 26 cam sanatçısı ve bilim insanının katılığı; Cam Festivali'nde Pozniak cam meraklıları ile bir araya geldi. Cam Festivali'nde sanatçıların birbirinden eşsiz ve güzel eserler, bugün saat 16.00'da Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde sergilenmeye başlayacak.

ÇAKIRÖZER FESTİVAL ALANINI GEZDİ
CHP Milletvekili Utku Çakırözer, festival alanını ziyaret etti. İlk önce Odunpazarı Meydanı'ndaki Ahşap Heykel Festivalini gezen Çakırözer, festivale katılan sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı. Ardından da Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi'nde düzenlenen Cam Festivali'ne katılan Çakırözer, Janusz Pozniak'ın çalışmasını izledi.

ÇEVRECİ ABDİŞ ŞİŞE TOPLADI
Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün köpeği Abdiş'de festival alanındaydı. Çevredeki pet şişeleri toplayan Abdiş, çevre temizliği konusundaki marifetleriyle büyük beğeni topladı. HM
Editör: TE Bilisim