FETÖ/PDY operasyonu kapsamında bu yapıya ait olduğu iddia edilen tüm okullar ve üniversitelere devlet tarafından el konuldu.

34 ADET

Bu kapsamda Ankara Yolu'nda bulunan Özel Samanyolu Gülbahar Koleji'de devlet tarafından el konuldu. Hızırbey İmam-Hatip Ortaokulu bu koleje ait binaya taşınacak. Böylece FETÖ koleji Hızırbey İmam-Hatip Ortaokulu'na dönüşecek. Okulun devir işlemleri için gelen eğitim yöneticileri Gülbahar Koleji'nin deposunda Kızılay'ın ihtiyaç sahipleri için dağıttığı hiç kullanılmamış 34 adet vazo yatak tespit etti. Yöneticiler olayı Emniyet'e intikal ettirdi.

NASIL ELDE ETTİLER?

Bu olayı araştırmak için Ankara'dan müfettişlerin geldiği öğrenildi. Doğal afetlerde zarar görenler ve fakirlere dağıtılmak için hazırlanan bu vazo yatakların bir özel eğitim kurumu deposunda olması kafalarda soru işareti bıraktı. FETÖ'nün elde ettiği Kızılay yataklarını fakirlere dağıtarak, cemaat örgütlenmesi yaptığı iddia ediliyor. Herkes, Özel Samanyolu Gülbahar Koleji'nin Kızılay'a ait bu yatakları ne zaman ve nasıl elde ettiğini merak ediyor…

----------------------------------------------------------

HARUN KARACAN YEŞİLTEPE'NİN

DOĞALGAZ SORUNUNU ÇÖZMELİ

Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz dün mahallesinde birinci derece ekili alanlara doğalgazın gelmemesine tepki göstererek, 'Vatandaşlara verecek cevap bulamıyorum. Vergilerini ödüyorlar. Kış gelmeden doğalgazın gelmesini istiyoruz' dedi.

MAĞDUR EDİLİYOR

Yeşiltepe sanki iki bölgeye ayrılmış gibi. Mahallenin Çoraklık mevkiinde doğalgaz yok. Bu mevkide oturan insanlar devlete vergisini ödüyor. Onlar da herkes gibi eşit haklara sahip. Çoraklık mevkii birinci derece ekilebilir arazi olarak gösterildiği için insanlar mağdur ediliyor. Madem burası tarla olarak gösteriliyor, neden bu insanlardan ev, kaldırım ve yol vergisi alınıyor?

GÖRMEZDEN GELMEYİN

Sorunun çözülmesi için öncelikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu bölgeyi birinci derece ekilebilir alan olmaktan çıkarması lazım. Bakan Nabi Avcı tarafından 'Şehrin Muhtarı' olarak lanse edilen AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan bu olaya el koymalıdır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile görüşerek, Yeşiltepe Çoraklık mevkiisinin birinci derece ekilebilir alan olmaktan çıkarılmasını sağlamalıdır. AK Parti ve Karacan Yeşiltepe'nin bu feryatlarını görmezden gelmemeli…

-----------------------------------------------------------------

NOSTALJİ

ESKİŞEHİR'İN SELAMİ AMCASIYDI

27 yıl önce. 26 Mart 1989 gece saat 01.00'de. Yer, SHP Eskişehir parti binasının önü. Yerel seçim sonuçları açıklanıyor.

SEÇİM ZAFERİ

Merhum Selami Vardar 79 bin 767 oy ile Eskişehir Belediye Başkanlığına seçiliyor. Toplam oyların yüzde 43.11'ini alan Vardar, partilileriyle birlikte büyük sevinç yaşıyor. Fotoğrafta SHP'liler ile seçim zaferini kutlayan Vardar parti binasından ayrılmak üzere. Fotoğrafta, 27 yıl öncesinde SHP'nin genç Merkez İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, partinin önde gelen isimleri Mustafa Taşlak ve Erdoğan Ulukan dikkat çekiyor. O seçimde ikinci parti DYP oluyor. DYP'nin sendikacı adayı Muhittin Yılmaz 51 bin 869 oy aldı.

ESKİŞEHİR'E

DAMGA VURDU

İktidar partisi olan ANAP'ın adayı olan Fethi Heper 35 bin 396 oyda kaldı. Vardar Eskişehir altyapısını yaparak, kentin çamurdan kurtarılmasında önemli rol oynadı. Eskişehirlilerin 'Selami Amcasıydı', 1973-1977 ve 1989-1994 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yaptı. Halkın başkanı olarak siyasi ayrım yapmadan gerçekleştirdiği hizmetlerle Eskişehir'e damgasını vurdu. 15 yıl önce 24 Ağustos 2001'de vefat etti. Dürüst ve çalışkan kişiliğiyle kentimize büyük hizmetleri olan merhum Vardar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Hizmetlerini Eskişehir halkı asla unutmayacak…

------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Gaye Hanım rektörlük seçiminde en çok oyu almanıza rağmen size büyük haksızlık yapıldı. Benim Bakanlığım zamanında olsaydı, sizin kesinlikle Rektör olarak atanmanızı sağlardım.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer: Nabi Bey, sizin Bakanlığınız döneminde atanan Rektörlerden sizin demokrasi konusunda ne kadar samimi olduğunuzu gösteriyor.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan: Gaye Hanım iyi niyetliymiş. 'Atadığınız rektörlerin çoğu FETÖ'cü çıktı' diyebilirdi.