Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 'Geleceğe Nefes Ol' ismiyle başlatılan kampanyada, 11 milyon fidan Pazartesi günü saat 11.11'de tüm Türkiye'de toprakla buluşturulacak. Bu kapsamda bin 695 dekarlık alanı ile ülkenin en büyük orman fidanlığına sahip Eskişehir'de de yoğun çalışmalar devam ediyor. Orman fidanlığında şimdiye dek 500 bine yakın fidan hazır hale getirilerek çevre illere gönderildi. Proje süresinde üretilen 1 milyon fidan 40'a yakın ile dağıtılacak.
YOĞUN KATILIM
Ülke genelinde belirlenen 11 milyonluk kontenjanda sahiplenilen fidan sayısı 12 milyonu aştı. Proje kapsamında Eskişehir'de 290 bin fidanın toprakla buluşturulması hedeflendi. Kampanyaya yoğun ilgi gösterilen Eskişehir'de belirlenen rakam kısa sürede geçilerek 350 bine ulaştı. Kentte, Muttalıp mevkiinde bulunan Türk Dünyası Kültür Başkentleri Ağaçlandırma Sahasında tören düzenlenecek.
12 MİLYON FİDAN
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, 'Biz de 290 bin fidana ek olarak 60 bin fidan daha toprakla buluşturulacak. Bunlar için yer tespiti yaptık. Bunun için Seyitgazi ilçemizdeki suni tesis sahalarımızı sisteme dahil ettik. Eskişehir'de 100'e yakın lokasyon var. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğümüzün web sitesinde bu alanlarımızı koordineleri, ulaşım bilgilerini yayınladık. Buradan isteyen ulaşabilir. Ülke genelinde de 11 milyon fidan yüzde 100 sahiplenildi. 12 milyon 5 yüz bine şu an aşmış durumda' dedi.
40 ŞEHRE SEVKİYAT
Eskişehir'de Türkiye'nin en büyük fidanlığına sahip olduklarına değinen Temel, 'Eskişehir Orman Fidanlığı, Türkiye'nin en büyük fidanlığı. Kapasite ve alan olarak en büyük fidanlığımız. Kendi dikilen fidanların tamamı üretiliyor. Artı komşu iller başta olmak üzere 40'a yakın ile de 500 bin fidan sevki yapıldı 11 Kasım'daki tören için toplamda 1 milyon fidan gönderilecek' ifadelerini kullandı. İHA
Editör: TE Bilisim