Küba Büyükelçiliği'nin katkılarıyla Tepebaşı Belediyesi tarafından Atila Özer Karikatürlü Ev'de Küba Devriminin Lideri Fidel Castro Fotoğraf Sergisi açıldı.
HER ZAMAN HATIRLANACAK
Açılışa Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Küba Büyükelçiliği'nden Mayvet González Fernández, Abel Martinez Grandio ve birçok vatandaş katıldı. Açılışta konuşan ve Fidel'in daha iyi bir dünyanın mümkün olduğuna inanan biri olduğunu ifade eden Mayvet González Fernández, 'Dünya devrimci hareketinde etkisi bir ideolog, bir devlet adamı, askeri stratejisit, bağımsızlığın tartışmasız savunucusu olarak adını ve mücadeleci karakterini dünyanın her köşesini dolaşan bir efsane haline getirdi. Ve sosyal adalet temelli Küba'nın Amerika Birleşik Devletleri emperyalizminin saldırılarına karşı bir dayanışma ve direniş feneri olmasını sağladı. Sakallı adamın milletinin egemenliğini kurtardığı için bugün her zamankinden daha günceldir. Fidel ölmedi sadece bir an dinlendi. Fidel asla ölmeyecek. Çünkü hep hayatta olacak. Minnettarlar seni her zaman hatırlayacak. Çok yaşa Fidel' diye konuştu.
IŞIKLAR İÇİNDE UYUSUN
Küba Devrimi'nin başlangıcı ile Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde gerçekleştirilen Türk devriminin benzerlikleri olduğunu söyleyen Ataç, 'Castro ile ilgili böyle bir sergi yaptığımız için son derece mutluyum. 1959-1960 yıllarında biraz çocukluk biraz gençlik yıllarımızda Küba devriminin yapılmasını an ve an izledik. Devrimdeki Fidel'in ve Che'nin başarısı müthişti. Hayranlıkla, takdirle izledik. 1998'de Küba'ya gitme imkanım oldu. Dönüşte dedim ki Küba'yla ilişkilerimiz devam etmeli. Belediye başkanı olunca ilişkilerimiz başladı ve kardeş şehir ilişkimiz oldu. Sonrasında her yıl neredeyse Küba'yı ziyaret ettim. Fidel çok önemli bir lider. Çok önemli projeleri hayata geçirdi ve dünyaya örnek oldu. Özellikle tıp alanında Küba şu an dünyanın takip ettiği bir ülke. Küba'da büyükelçilikte çalışan Türkler, Fidel'in Türkleri çok sevdiğini ve sık sık büyükelçiliği ziyaret ettiğini söylerdi. Fidel hayatını kaybettiğinde Türkiye'den bir lider ölmüşçesine üzüldüm. Işıklar içinde uyusun' şeklinde konuştu. Küba Büyükelçiliği'nden gelen Fidel Castro temalı toplam 39 fotoğrafın bulunduğu sergi 19 Ağustos'a kadar gezilebilecek. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim