Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı dün Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Mecliste gündem maddeleri arasında yer alan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkındırma Birliğine üye seçimi kısa süreli tartışmaya neden oldu. Büyükerşen ilgili birliğe 1 asil üyenin Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı'nın, 1 diğer asil üyenin ise Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın'ın olmasını önerdi. Ancak AKP'li meclis üyesi Mustafa Birsen asil üye olarak AKP'li Ahmet yapıcı ve Hasan Kalın'ı önerdi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise asil üyelerden birinin Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı'nın olmasının daha uygun olduğunu belirtti.

Başkan Büyükerşen ise uzlaşılması gerektiğini belirterek '1 Kasım seçimlerinden sonra böyle olmaması gerekiyordu. Seçtiğiniz milletvekillerinin yerel yönetimler ile işbirliği yapacağız şeklinde sözleri var' dedi.

Her iki tarafın da verdiği öneriler oylandı. Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkındırma Birliğine asil üye olarak AKP'li Ahmet Yapıcı ve Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın oyçokluğu ile seçildi.

Editör: TE Bilisim