Programın açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Müdür Yardımcıları Muhittin Adıyaman, Barış Hancı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Yalçın, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca, Şube Müdürleri Tülay Gündoğan, Mehmet Kına, Ali Şahin Yıldız, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, katılımcı okulların müdürleri, EAL idarecileri, bildiri danışman öğretmenleri, bildiri yazarı öğrenciler, proje ekibi yürütücüsü Ali Lidar, çağrılı konuşmacı, izleyici öğrenciler katıldı.
27 DİL BİLİYORDU
Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Eskişehir Anadolu Lisesi Müdürü Rifat Günday açılış konuşmasını yaptı. Günday 'Fuat Sezgin'i gençlerimiz anlatacak. Ben sadece Fuat Sezgin Hoca'nın İslam kültür ve medeniyetinin bilimsel ve teknolojik mirasını en somut ve gerçeğe yakın bir üslupla yani Batı dünyasının anlayabileceği somut örneklerle anlatmayı başardığına dikkat çekmek istiyorum' dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise, 'Fuat Sezgin Hocamız ömrünü İslam kültür ve medeniyetinin bilimsel ve teknolojik zenginliğini araştırmaya ve anlatmaya adamıştır. 27 dil biliyordu ve eserleri karşılaştırmalı inceleyerek bu çalışmalarını yürütüyordu. Geçmişteki çalışmaların ışığında yeniden bilimsel çalışmaları öğrenerek –yaparak geleceğimizde yine parlak ufuklar açmalıyız' diye konuştu.
25 BİLDİRİ
Sempozyum 3 oturumda ve 2 ayrı salonda gerçekleşti. Sempozyumda Eskişehir Anadolu Lisesi 16, Cevat Ülger UAİHL 1, Cemal-Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi 3, Sabiha Gökçen MTAL 1, Atatürk Lisesi 1, Eti Sosyal Bilimler Lisesi 3 olmak üzere toplam 25 bildiri sunuldu. Sempozyum değerlendirme ve sonuç bildirisi okunduktan sonra katılımcılara belgeleri verilerek sempozyum sona erdi. HM
Editör: TE Bilisim