Yeni yeni popüler olan ve merak uyandıran birçok meslek grupları arasında gastronomi ve mutfak sanatları ile aşçılık bölümleri oldukça rağbet görüyor. Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Güldemir, 'Günümüzde 2 yıllık ön lisans aşçılık programları ve 4 yıllık gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinde bu alanla ilgili meslek eğitimi verilmektedir. Bu gibi bölümler de yıldan yıla artıyor. Çoğu üniversitede bu saydığım bölümlerin her ikisi de var. Tıpkı Eskişehir'de olduğu gibi. Böyle olunca bu alanın puanları birçok üniversitedeki mimarlık ve iletişim fakültelerindeki bölümlerin puanını geçmiş durumda. Rağbet oldukça fazla' şeklinde konuştu. Öğr. Gör. Osman Güldemir, tercih yapacak olanların keyif alacakları bir meslek tercih etmeleri gerektiğini belirterek, seçilen bölümün önemli bir rol oynadığını söyledi. Güldemir, 'İki yıllık aşçılık programından, 4 yıllık gastronomi mutfak sanatları bölümünden mezun olan öğrenciler sadece aşçılık yapmak zorunda değiller. İş yeri açma belgesi alabiliyorlar. Açacağınız işletmeye göre de turistik tesis, belediye ruhsatlı tesis gibi farklı sınıflarda şeyler yapabiliyorsunuz. Ama yemek pişirmenin ötesinde işler yapmanız da mümkün oluyor' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim