1999 yılında Siirt'e mayına basarak iki bacağını kaybeden terör gazisi Gültekin Oran, devletin verdiği iş olanağı ile çalıştı, emekli oldu, fakat emekli maaşı kesildi. CHP'li Utku Çakırözer yasada yapılan değişiklik ile erken emeklilik hakkı ellerinden alınan ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geçtiğimiz Aralık ayında maaşı kesilen terör gazisi Gültekin Oran ve maaşları kesilerek mağdur edilen terör gazileriyle bir araya geldi. Eskişehir'de onlarca, Türkiye genelinde ise yüzlerce terör gazisinin maaşı kesilirken, CHP'li Çakırözer ile buluşan gaziler, 1 aydır maaşlarını alamadıklarını ve yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi.
NASIL ÇALIŞACAĞIM
1999 yılında Siirt'te mayına basması sonucu iki bacağını da kaybeden ve tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Gültekin Oran, '1999'da Siirt'te mayına basmam sonucu iki bacağını kaybetti. Devletin vermiş olduğu iş imkanından faydalanarak kamuda çalışmaya başladım. Primlerimi doldurdum 1 Ocak 2014 yılında emekli oldum. 17 Aralık 2019 tarihi itibariyle emekli maaşım kesildi. Devlet bizim mağduriyetimizi bir an önce gidermeli' dedi. Maaşı ödenmediği için eşinin de iş bakmaya başladığını belirten terör gazisi Oran, 'Ben artık başka bir işte nasıl çalışacağım' diye isyan etti.
YENİDEN DÜZENLENMELİ
Çakırözer, 'Kahraman gazilerimiz bu vatan için canlarını ortaya koydu. Şimdi bu kahraman gazilerimiz Türkiye çapında çok büyük mağduriyet yaşamakta. Gazilerimiz ellerinden alınan erken emeklilik hakkı için mücadele verirken, devlet yetkililerinin şu ana kadar derli toplu en ufak bir açıklama yapmaması üzüntü verici' dedi. Çakırözer, 'Çıkarılan yasa ile hem yüzlerce gazimizin maaşları ellerinden alındı hem de 5 binin üzerinde gazimizin de erken emeklilik hakkı yok edildi, sonra da 'sehven' denildi. Gazilerimize erken emeklilik hakkı verilip, çalıştıktan sonra maaşlarını ellerinden almak 'sehven' denilemez. Yasalar gazilerimizin mağduriyetlerini giderecek şekilde yeniden düzenlenmeli' dedi. HM
Editör: TE Bilisim