Olay, İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. Teröre tepki için işyerine asılan Türk bayrağı, gece yarısı caddeden geçen bir kişi tarafından yırtılarak koparıldı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda, dikkat çekmemek için yürürken rahat tavırlar sergileyen şahıs, ilk önce önünde durduğu bayrağı yakalamaya çalışıyor. Bayrağı ilk hamlede yakalayamayan şahıs, daha sonra etrafını kolaçan edip rüzgarın etkisiyle havalanan Türk bayrağını zıplayarak bir köşesinden yakalayıp aşağı çekerek bulunduğu yerden koparıp yanına alarak olay yerinden uzaklaşıyor. Sabah iş yerine gelen Yasin İnci, son dönemlerde artan terör olaylarına tepki göstermek için astığı Türk bayrağının yerinde olmadığını fark ettiğini belirtti. Olayı anlamak için güvenlik kameralarına baktığını vurgulayan İnci, gece saat 03.50'de tanımadıkları bir şahısın Türk bayrağını yerinden kopartarak aldığını tespit ettiklerini aktardı. İnci, 'Gerekli bilgiyi emniyet birimlerimize de vererek müracaatımızı yaptık' dedi.

POLİS TÜRK BAYRAĞINI KOPARAN ŞAHSI ARIYOR

İl Emniyet Müdürlüğü, bir iş yeri önündeki Türk bayrağının kopartılması olayı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Yapılan açıklamada, bir iş yeri önünde asılı olan Türk Bayrağının kopartılarak yerinden alınması olayı ile ilgili haber ve paylaşımların olduğu, konunun yerel ve ulusal medyaya bu şekilde yansıdığı belirtildi. Açıklamada, 'Konu ile ilgili olarak; Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüzce daha önceden soruşturma başlatılmış olup, yapılan ilk tespitlerde şahsın bayrağı aldıktan sonra bağrına basıp saklayarak olay yerinden uzaklaştığından olayın hırsızlık amaçlı yapılmış olabileceği değerlendirilmektedir. Bununla birlikte, bayrağımıza karşı yapılan bu fiili hareketin tüm boyutlarıyla araştırılarak açığa kavuşturulması için gerekli çalışmalar devam etmektedir' denildi.(İHA)

Editör: TE Bilisim