Zor koşullar altında üretim yapmaya çalışan çiftçinin başına bir de hırsızlar bela oldu. İnönü Ziraat Odası'nı ziyaret eden CHP'li Çakırözer, İnönü'de çiftçinin 15 günde 14 su motoru çalındığını söyledi.
ÜRETİCİ MAĞDUR
Çakırözer çiftçinin geçtiğimiz yılın sertifikalı tohum kullanım desteği ödemelerini alamadığını belirterek, yetkililere çağrıda bulundu. Çakırözer, 'İnönü ziyaretimde öğrendim ki çiftçimiz sertifikalı tohum kullanım desteklerini alamadığı için de mağdur olmuş durumda. Hem pancar alım fiyatları açıklanmıyor hem de destekler gecikiyor. Desteklerin gecikmesi zaten zor durumda üretimini gerçekleştirmeye çalışan çiftçimizi, daha da zora sokuyor. Çiftçimizin destekleri bir an önce verilmelidir' ifadelerini kullandı.
HIRSIZLAR BELA OLDU
Çiftçilerin zor koşullar altında üretim yapmaya çalıştığını belirten Çakırözer, 'Girdi maliyetleri, ödenmeyen destekler çiftçimizi mağdur etmişken şimdi de çiftçinin tarımda kullandığı su motoru ve elektrik kablolarını çalan hırsızlar başa bela oldu' dedi. Çakırözer, ziyaretinin ardından il emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığıyla görüşmelerde bulunarak hırsızların bir an önce yakalanmasını istedi. Çakırözer, 'İnönü'müz Eskişehir'imizin şeker pancarı deposu, hemşehrilerimiz İnönü'de çiftçilikle geçimini sağlıyor. Hırsızların bir an önce yakalanması gerekiyor' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim