Özel Çağdaş Okulları ve Eğitimde İnovasyon Derneği işbirliği ile robotik turnuvası düzenlendi. Turnuvaya Türkiye'nin farklı illerinden gelen yüzlerce öğrenci 56 takım şeklinde katılım gösterdi. Geçtiğimiz yıl Eskişehir'de ilk defa gerçekleşen VEX Robotıcs Turnuvası'na katılan öğrenciler, hem sosyal paylaşımlarda hem de bilgi paylaşımında bulunarak eğlenceli ve verimli bir gün geçirdi.
İŞGAL EDECEK
Turnuvaya İstanbul'dan dört takımıyla birlikte katılan Mustafa Kasar, '14 yarışmada 35 ödül almıştık. Dört takımım da finale kaldı. Türkiye'de robotik kodlama son yıllarda yaygınlaşmaya başladı. Robotiği yapan öğrenci birçok alanda başarılı oluyor. Bir tık daha ilerledi robotik. İlerde dünyayı yapay zeka ve robotlar yönetecek. Birçok yerde ameliyatları robotlar yapmaya başladı. Yakın zamanda hayatımızı işgal edecek' dedi.
56 TAKIM VAR
Özel Çağdaş Okulları Müdürü İsmail Samur, 'Türkiye İnovasyon Derneği ve Çağdaş Okulları olarak bu yıl Eskişehir'de 2.'sini gerçekleştiriyoruz. Şu anda ülkemizin her tarafından katılan 56 takım var. Çocuklarımız kendi becerileri ile turnuvaya iştirak ediyorlar. Dostluk, kardeşlik içinde devam ediyor. Şehirlerini okullarını en iyi şekilde temsil etmek adına güzel şeyler ortaya koyuyorlar. Çocuklarımızın bu becerilerini geliştirmesi adına artık dünyada robotik yadsınamaz bir gerçek. Çocuklarımız burada sadece el becerilerinin gelişmesi değil kendi yazılımları ve robotlarıyla okullarını temsil ediyorlar. Farklı dostluklar kuruyorlar' diye konuştu.
YAPAY ZEKA YÖNETECEK
VEX Robotıcs Türkiye Distribütörü Koray Korhan, 'Ortam çok güzel. Artık çocuklarımız 80'li 90'lı yılların eğitim metotlarıyla, eğitmenin imkanı yok. 15 yıl sonra sosyal hayatlarında, iş hayatlarında yapay zekayla karşılaşacaklar. Her şeyi internetle kullanacaklar. Bugünün çocuklarını şimdiden o zamanki robotlarla beraber yaşayama, onları yönetmeye, o dünya organizasyonun içinde kendilerine yer bulmaya hazırlamamız lazım' şeklinde konuştu.
5. SINIFTAN BERİ İLGİLENİYORUM
Turnuvaya katılan yedinci sınıf öğrencisi Mete Pekgöz, 'Biz bunlara isim takıyoruz adı Cafer. Eğlenceli oluyor böyle isimler. Robotun özelliği aslında turnuvada küplere odaklanmak. Küpler daha çok puan elde ettiği için robotumuzu hafif yapmaya çalıştık ki daha rahat hareket etsin. Beşinci sınıftan beri ilgileniyorum' dedi.
ENTRESAN ÇALIŞMALAR
Sekizinci sınıf f öğrencisi Kayra Çelikoğlu ise, 'Küpleri kaldırmak maksadıyla tasarlandı. Bu benim ikinci senem. Takip ediyorum. Baya enteresan çalışmanlar var. Ortam çok güzel. Sosyalleşmek anlamında da çok güzel. Hem bilgi paylaşımı da oluyor' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim