Açılış konuşmasını İMO Eskişehir Şube Başkanı Bülent Erkul'un yaptığı törene, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Emin Kahya, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversiteleri İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanları ve öğretim üyeleri ile diğer meslek odalarının yöneticileri katıldı. Törende İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan 200 öğrenciye Mühendislik yemini ettirilerek, öğrencilere rozet ve baret hediye edildi.

'AYNI NOKTADAN BAŞLAMAYACAKSINIZ'

Rozet Takma ve Baret Giydirme törenini 20 yılı aşkın bir süredir yaptıklarını aktaran İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Bülent Erkul, 'Ülkemizin iyi mühendis yetiştiren iki üniversitesinden mezun olarak, bugün sayısı 105 bin'i aşan inşaat mühendislerinin arasına katıldınız. Bilim ve teknolojideki gelişmelere bağlı olarak, yeniliklerin en fazla yaşandığı, dolayısıyla bilginin de hızlı eskidiği alanlardan biri de bizim mesleğimizdir. Günümüzde; ekoloji, çevre sorunları, sürdürebilirlik gibi pek çok kavram mesleğimizin çalışma alanına girmektedir artık. Dünyada bu değişimler yaşanırken bizler de bu gelişmeleri yakalamak zorundayız. Ülkemizdeki birçok inşaat mühendisliği bölümünden mezun olanlar aynı unvanı taşımakla birlikte, sadece politik kaygılarla gereğinden fazla açılan fakülteler ve eğitim kalitesindeki farklılıklar nedeniyle her mühendis iş yaşamına aynı noktadan başlamayacaktır' diye konuştu.

'BELKİ HAYAL KIRIKLIKLARI YAŞAYACAKSINIZ'

İş yaşamında sorunların yaşanacağını belirten Erkul, 'Ayrıca teknoloji fakültelerinden mezun olanlara mühendis unvanı, teknik öğretmenlere birkaç fark dersiyle mühendislik yetkisi verilmesi hepimiz için iş yaşamında sorun olacaktır. Çalışma yaşamı belki beklentilerinizi karşılamayacak veya hayal kırıklıkları yaşayacaksınız. Ama tüm bu zorluklara karşın, hepinizin iyi birer insan olduğunuzdan şüphemiz yok, iyi bir mühendis de olursanız mesleğimiz sizin için daha keyifli bir hale gelecektir. Can ve mal güvenliğine yönelik olarak çalışma yapan bir meslek grubunun insanları olarak; Toplum ve ülkemize karşı, Birey olarak kendimize ve ailemize karşı, İçinde yaşadığımız doğa ve çevreye karşı, Mesleğe ve meslektaşlarımıza ve iş yaptığımız kişilere karşı, Bağlı bulunduğumuz odamıza karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukların ışığında; bilim ve teknolojiden yana ve değişimlere açık, akılcı, önyargısız ve tarafsız olursanız, hele hele bunlarla yüreğinizdeki insan sevgisi ve yurtseverliğinizi birleştirir ve içinden çıkıp geldiğiniz halkınıza bir vefa borcunuz olduğunun bilincinde davranırsanız gerçek mühendis unvanını hak etmiş olursunuz.(İHA)

Editör: TE Bilisim