Topraksız çilek üretimi yapan Mehmet Atak, 'Sarıcakaya'da esnaflık yapıyorum. Dört senedir de topraksız tarımla uğraşıyorum. Topraksız tarım biraz maliyetli oluyor. Fakat az alandan çok verim alabiliyorsunuz. Örneğin ben toprakta yaptığım zaman 1 dönümde 6 bin fide dikebildim. Burada 750-800 metrekarede 18 bin fidem var. Topraksız olarak 3'üncü yılımı geride bırakıyorum. Eğer daha iyi hava şartlarını yakalayarak daha modern seralarda bunu uygularsak, kök başına yaklaşık 500-600 grama kadar verim alabiliyoruz. Bu da toprakta yapılana göre tonajı 2'ye ve 3'e katlıyor' dedi. Eskişehir'de ilk topraksız çileği kendisinin ürettiğini ifade eden Atak, 'Daha sonra Mihalgazi''e bir arkadaş yaptı. Bizim bir çalışmamız var, Eskişehir'de 10-15 dönüm kapalı alanda biz bunu denemek istiyoruz. Bakalım o konuda girişimlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Başarabilirsek Eskişehir'in sert kışında çilek üretimini gerçekleştireceğiz' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim