Japonya'da koalisyon hükümetinin ortağı Komeito Partisi'nin Genel Başkanı Natsuo Yamaguchi ile Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve beraberlerindeki üst düzey yetkililer, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.
İLİŞKİLER GELİŞECEK
Valilikteki ziyarette konuşan Natsuo, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan'ın tavsiyesi üzerine bu kente geldiklerini söyledi. Türk-Japon dostluk bağının uzun yıllar önce kurulduğunu vurgulayan Natsuo, 'Son yıllarda Japonya-Türkiye ilişkileri üst düzey ziyaretler vesilesiyle ekonomik ve kültürel anlamda gerçekten büyük bir ivme kazandı. Türkiye'yi 2003 yılında ziyaret ettim. O yıllar ile bugünü kıyasladığım zaman Türkiye'nin ekonomik durumunun o zamankinden daha görkemli bir şekilde geliştiğini fark ettim' diye konuştu. Natsuo, 'Sanayi şehri olan Eskişehir'de fabrikaları ziyaret edeceğiz. Bunun sonuçlarını ise Japonya'daki dostlarımızla paylaşıp ikili ilişkilerin daha da genişlemesine katkıda bulunmak isteriz' ifadelerini kullandı. Vali Çakacak ise, 2013'te Japonya ile stratejik ortaklık düzeyine yükseltilen ilişkilerin kültürel faaliyetler ve ekonomik iş birlikleriyle her geçen gün ilerlediğini kaydetti.
EN BÜYÜK OSB
Valilikteki ziyaretin ardından Japon heyeti onuruna verilen yemeğe geçildi. Eskişehir'in Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesine sahip olduğunu belirten Vali Çakacak, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren ve sektöründe kaliteli üretim düzeyini yakalayan Eskişehirli firmaların tüm dünyaya ilimizi en iyi şekilde tanıttığını kaydetti. Genel Başkan Yamaguchi ise Eskişehir'i; Türkiye'nin başta sanayisi olmak üzere her alanda gelişen bir şehri olarak bildiğini söyledi. Düzenlenen yemek programına; MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Milletvekili Aslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve iş adamları da katıldı. HM
Editör: TE Bilisim