2013-2014 sezonunu geçtiğimiz hafta açan Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın, bu haftaki konserlerinde genç klarnet sanatçıları Yağızcan Keskin ile Onur Ustabaş'ı konuk solistti. 11 Ekim Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda düzenlenen ve Cumartesi günü tekrarlanan konserin orkestra şefliğini Naci Özgüç yaptı. Konsere Mendelssohn'un Fingal Mağarası Uvertürüyle başlayan orkestra, konuk solistlerle birlikte yine Mendelssohn'un iki klarnet için yazdığı konser parçalarını seslendirdi.
İlk bölüm performansları sonunda uzun süre alkışlanan Keskin ve Ustabaş, tekrar sahneye çıkarak Atatürk'ün en sevdiği türkülerden olan Yemen Türküsü'nü çift klarnetle seslendirdiler. Konseri İskoç Senfonisi ile sonlandıran orkestra, Eskişehirlilere muhteşem bir konser sundu.
Belediye tarafından yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın 25-26 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri düzenleyeceğini bildirildi. Ender Sakpınar'ın orkestra şefliğini yapacağı ve ünlü Türk besteciler Ulvi Cemal Erkin'le Muammer Sun'dan eserlerin seslendirileceği konserlere, keman sanatçısı Anna Sophie'nin konuk solist olarak katılacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim