Gençlik Tiyatrosu öğrencileri ikinci defa gerçekleştirilen gençlik kampına katıldı.Tiyatronun beş öğrencisi ile Tepebaşı Belediyesi Tiyatro ve Drama Eğitmeni Selçuk Tuzcuoğlu'nun katıldığı ilk organizasyon olan Sommerfest'te, Tepebaşı Belediyesi'nin projeleri Selçuk Tuzcuoğlu tarafından, gençler ile ilgili projeler ise gençlik tiyatrosu öğrencileri Hilal Çetin ve Meltem Ayaz tarafından katılımcılara anlatıldı.
TEMA ÖZGÜRLÜK
Festivale bölgede yaşayan Türk vatandaşlar ve Treptow halkı da yoğun ilgi gösterdi. Treptow - Köpenick Belediye Başkanı Oliver Igel ise Tepebaşı Belediyesi ve Treptow-Köpenick arasındaki çalışmalardan ve gelecekte yapılması planlanan projelerden söz etti. Festival hem gençlik tiyatrosu öğrencilerinin hem de davetli müzisyenlerin müzik performansları ile son buldu. İkinci organizasyon olan Avrupa Demokratik Eylem Haftası ise bu yıl 'özgürlük' genel teması ile başladı.
RENKLİ ATÖLYELER
Gençlik Tiyatrosu öğrencileri yaklaşık dört aydır hazırlık yaptıkları etkinlikte tiyatro, müzik, hareket ve grafiti atölyelerine katıldı. Organizasyonun son gününde ise her grup çalıştığı konu ve disipline göre performanslarını sergiledi. Öğrenciler gezi için ayrılan bir günlük bir süre içerisinde Berlin'in tarihi ve turistik yerlerini gezerken Almanya ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti de ifade etti. HM
Editör: TE Bilisim