Tepebaşı Gençlik Meclisi'nin ev sahipliğinde ve kolaylaştırıcılık rolünü Gençlik Merkezleri ile Toy Gençlik Derneği'nin üstlendiği Gençlik Politikaları Çalıştayı, 2-6 Ağustos'ta gerçekleştirilmişti.
BİLDİRİ YAYIMLANDI
Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin, Türkiye'deki gençlik meclisleri ile birlikte mevcut gençlik politikalarını tartışmak için bir araya geldiği çalıştayda Manisa, İzmir, Adana, Denizli, Antalya, Konya, Bursa ve Mersin gibi kentlerden gençlik meclislerinin temsilcileri buluştu. Çalıştayın ardından yayımlanan Buluştay 2019 Bildirisi'nde ise gençlik meclislerinin yapmayı taahhüt ettikleri faaliyet ve etkinlikler ile önerilere yer verildi. 'Yapacaklarımız' başlığı altında 14 kararın yayımlandığı bildiride; gençlik meclislerinin çalışanları ve gönüllülerinin bilgi eksikliklerini gidermek amacıyla sahip oldukları görev, yetki ve sorumluluklarını tanımlayan yönetmelik gibi maddelerin açıkça anlaşılması ve anlatılması, aidiyet duygusunu ve sorumluluk bilincini geliştirmek üzere faaliyetler planlanması, her kesimden gencin temsil hakkının bulunduğu bir yapı oluşturulması, gençliğin sorunlarının belirlenerek, bu sorunların çözümlerine yönelik çalışmalar yürütülmesi gibi maddeler yer aldı.
AB GÖRÜŞLERİ
Bildiride ayrıca çalıştayın, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile düzenlendiği ifade edilirken; AB'nin görüşlerini yansıtan etkinliğin tamamen Eskişehir Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Gençlik Meclisi sorumluluğunda gerçekleştirildiği vurgulandı. HM
Editör: TE Bilisim