Odunpazarı Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Toplantıda 2018 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet raporuna ilişkin CHP grubu adına konuşan Emre Genç, 'Yapılan verimli çalışmalar nedeniyle Odunpazarı Belediyesi Türkiye'de tanınır hale gelmiştir. Başkanımız başarılı bir çalışma yürütmüştür' dedi. AK Parti Grubu adına konuşan Mehmet Bilgin ise faaliyet raporunun bilimsellikten uzak ve içerisinde eksiklikler olduğunu ifade etti. Bilgin'den sonra söz alan AK Partili Meclis Üyesi Yüksel Yoldaş, muhtarlık binalarının yenilenmemesi ve kapalı pazar yeri yapımının gerçekleşmemesi ile ilgili eleştirilerini sundu.
HALK KARNESİNİ VERDİ
Eleştirilere yanıt veren CHP'li İbrahim Arslan, 'Halk 31 Mart'ta sandıkta faaliyet raporunu oylamıştır ve Odunpazarı'nın karnesini vermiştir. Sayın Kazım Kurt'u tekrar belediye başkanı seçmiştir. Odunpazarı Belediyesi şeffaf bir belediyedir. Faaliyet raporuna yaptıklarını da yapamadıklarını da nedenleriyle yazmıştır. Bu belediyenin şeffaflığını gösteriyor' dedi. Kapalı pazar yerleri ve muhtarlık binalarının yenilenmemesi ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Arslan, 'Belediyede ihaleye girecek müteahhit kalmadığı için kapalı pazar yeri yapılamadı. Ülkenin ekonomik durumu ortada. Muhtarlık binaları için de muhtarlardan talep gelmediği için yenileme çalışması yapılmadı' diye konuştu.
GERÇEK VE BİLİMSEL
Eleştirilere yanıt veren ve Odunpazarı Belediyesi'nin faaliyet raporunun genel kabul gördüğünü söyleyen Başkan Kurt, 'Faaliyet raporu gerçek ve bilimsel bilgilere dayalıdır. Yazılan her şey doğrudur. Raporda şeffaflık, eleştiriye açıklık ve katılım söz konusudur. Belediye yaptıklarını da yapamadıklarını da nedenleriyle anlatmıştır. Belediyenin borcu olur. Biz görevi aldığımızda da borç vardı. Biz 100 milyon lira borçlanmayı becerebilen bir belediyeyiz. Bunlar 10 yıl vadeli, düşük faizli borçlardır' diye konuştu. Kapalı pazar yeri ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Başkan Kurt, 'Ticaret Odası'nda bin 800 müteahhit var ama hiç biri uzun vadeli yatırım yapma konusunda istekli değil. Pazar yerini de bu sebeple yapamadık' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 2018 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla geçti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim