Eskişehirspor'da katı tutumu ile dikkatleri üzerine çeken Başkan Mesut Hoşcan, Siyah kırmızılı takımda ciddi operasyon yapmaya hazırlanıyor.

TAVİZ VERMEK YOK

Takımla yollarını ayırmak isteyen futbolculara taviz vermeyen ve geri adım atmayan Hoşcan, adeta 'Gidene dön, gelene git demem' zihniyeti ile hareket ediyor.

OCAK AYI DERT AYI

11 futbolcunun alacaklarını tahsil etmek için TFF'ye müracaat etmesi yüzünden zor durumda kalan ve 12 Ocak tarihine kadar futbolcuların serbest kalmaması için 11 milyon TL'nin üzerinde para ödemesi gereken Hoşcan, bu krizi atlatmak için yeni bir çözüm yolu buldu.

ALACAĞI İKİ YILA BÖLÜNDÜ

İlk etapta takımdan ayrılmak isteyen Özgür Çek ile görüşen Hoşcan'ın yeni kurmayı Teknik Asbaşkan Mehmet Arı, Hoşcan'ın talimatı doğrultusunda Çek'in alacaklarını iki yıla taksitlendirerek oyuncunun sözleşmesini tek taraflı fesih etti.

SIRADA 10 FUTBOLCU VAR

Çek ile birlikte kulübe noterden ihtar çeken diğer 10 futbolcunun ise durumu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Bu futbolcuların yanı sıra TFF'ye müracaat etmeyen ve ödeme bekleyen17 futbolcun alacakları ise yönetimin önünde bekleyen en büyük diğer sorun olarak duruyor.

İŞTE O İSİMLER

12 Ocak'a kadar futbolculara ödeme yapılmaması halinde serbest kalacak isimler arasında Anıl Karaer, Emre Güral, Erkut Şentürk, Akaminko, Defederico, Kaan Kanak, Birol Parlak, Kamil Ahmet Çörekçi, Engin Bekdemir ve Goran gibi isimlerin olduğu iddia ediliyor.

GEÇMİŞTEN DERS ALDI MI?

Diğer taraftan geçmiş sezonlarda Necati Ateş ve Servet Çetin gibi bazı oyuncuların alacaklarını ödenmediği için, mahkeme yoluyla bu isimlere sözleşmelerinde yer alan yüksek ücretleri ödemek zorunda kalan ve halen birçok davayla boğuşan Başkan Mesut Hoşcan'ın, geçmişteki bu hatalarını tekrarlayıp, tekrarlamayacağı ise merak ediliyor.

NEREYE KADAR DİK DURUŞ!

Tabiri yerindeyse 'geri fitesi olmayan' ve 'Odunpazarlıyım' diyerek kimse karşısında duruşunu bozmayan Başkan Hoşcan'ın, yaşanan bu kriz ortamında nasıl davranacağı ise ayrı bir merak konusu oldu.

DİRENCİ KIRILIYOR

Diğer taraftan yaşanan son gelişmelere göre ise, artık tükenen ve yalnız kalan Hoşcan'ın, her geçen gün artarak devam eden ve adeta borç bataklığı haline gelen kulüpte, mücadele etmek yerine, teslim bayrağını çekmek üzere olduğu, devam edip etmeyeceği veya Olağanüstü Genel Kurul kararı alıp almama konusunda henüz net bir karar vermediği öğrenildi.

OTOBÜS ARANIYOR

Eskişehirspor taraftarları, Pazar günü deplasmanda oynanacak Başakşehir-Eskişehirspor karşılaşmasında tribünlerde yerini almak için harekete geçti.

Önceki gün deplasman yolculuğu ile ilgili duyuru yapan Eskişehirspor Taraftarlar Birliği, yönetimin deplasmana otobüs vermemesi nedeniyle şehirden otobüs desteği istedi.

İşadamlarına çağrıda bulunan ETB, taraftarların maça ücretsiz götürülüp getirilmesi için otobüse ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, taraftarlara otobüs desteğinde bulunmak isteyenlerin ETB ile irtibata geçmesini istedi.

BİLETLER 7 LİRA

Diğer taraftan Başakşehir-Eskişehirspor maçının misafir tribün bilet fiyatları 7 Lira olarak belirlendi. 20 Aralık Pazar günü saat 19:00'da Başakşehir ile oynanacak maçın bilet satışı ile ilgili kulübün resmi sitesinden yapılan duyuruda; Biletlerin Eskişehir Atatürk Stadı gişelerinden ve Passolig internet sitesinden satışa çıktığı belirtildi.

HAKEM YANKAYA

Lig maratonunun 16.haftasında Pazar günü deplasmanda oynanacak Başakşehir-Eskişehirspor mücadelesini Özgür Yankaya yönetecek.

Spor Toto Süper Lig 16.hafta mücadelesi Cumartesi günü oynanacak 4 karşılaşmayla başlayacak. Pazar günü oynanacak 4 karşılaşmada ise Eskişehirspor, deplasmanda Başakşehir'in konuğu olacak. Başakşehir Fatih Terim Stadında saat 19.00'da oynanacak bu karşılaşmayı Edirne Bölgesi Üst Klasman hakemi Özgür Yankaya yönetecek.

Geçtiğimiz sezon Eskişehirspor'un deplasmanda oynadığı ve 4-1 kazandığı Trabzonspor maçını yöneten Yankaya, bu sezon ise Eskişehirspor'un sahasında 3-1 mağlup olduğu Kayserispor maçında görev yaptı.

16.HAFTA MAÇLARI VE HAKEMLERİ

19 Aralık Cumartesi:

13.30 Gaziantepspor-Çaykur Rizespor: Fırat Aydınus

16.00 Torku Konyaspor-Bursaspor: Yaşar Kemal Uğurlu

19.00 Mersin İdmanyurdu-Kasımpaşa: Hüseyin Gökçek

19.00 Trabzonspor-Antalyaspor: Bülent Yıldırım

20 Aralık Pazar:

13.00 Medicana Sivasspor-Kayserispor: Suat Arslanboğa

16.00 Galatasaray-Akhisar Belediyespor: Deniz Ateş Bitnel

19.00 Gençlerbirliği-Fenerbahçe: Mete Kalkavan

19.00 Medipol Başakşehir-Eskişehirspor: Özgür Yankaya

21 Aralık Pazartesi:

20.00 Osmanlıspor-Beşiktaş: Alper Ulusoy

Editör: TE Bilisim