Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından Kadın Girişimci, Üretici Fuarı düzenlendi. Fuara ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tanbova da katıldı. Fuarda, kadın girişimciler firmalarının stantlarını açarak ürettikleri ürünleri tanıttı.
DESTEKLİYORUZ
Fuarla ilgili bilgi veren ve kadın girişimcileri her zaman desteklediklerini söyleyen ESO Başkanı Kesikbaş, 'Sanayi Odası olarak her zaman çalışan kadınların yanındayız. Bütün seçimlere giren yerel yöneticilere de söylüyoruz. Daha çok kreş istiyoruz ki çalışan kadınların sayısı artsın. Girişimci kadınların sayısı artsın. Bu konuyla ilgili olarak bizler de gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Sanayi Odası olarak kadınların yanındayız. Bu rakamlar Türkiye'de az ama yapısal değişikliklerden sonra girişimci kadınlar da artacaktır' diye konuştu.
GURUR DUYUYORUM
En büyük hedeflerinden birinin kadın girişimcileri desteklemek olduğunu anlatan AK Parti Milletvekili Günay, 'Gurur duyuyorum burada olmaktan çünkü bu haftanın biz özelliği var. Birincisi Girişimcilik Haftası. Kadın ve genç girişimcilerimize daha özel bir ilgim var. Onları her alanda desteklemek en büyük hedefim. Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. İkisi birleşince kadın girişimcilik çok daha anlamlı bir hale geliyor. Ben tüm kadın girişimcilerimizin arkasındayım' şeklinde konuştu. Kadınların üretimin ve istihdamın içinde yer almasının öneminden bahseden CHP Milletvekili Süllü, 'Çok mutlu oldum şehrim adına. Eskişehir'de kadın olarak yaşamaktan da çok şanslıyız. Türkiye'de korumacı söylemlerle kadını toplum dışına itmek yerine onu bir birey olarak kabul edip haklarının korunması gerektiğini düşünüyorum. Her yerde talepkar olmalıyız. Karar mekanizmalarında bulunmalıyız. Okul aile birliğinden muhtarlığa milletvekilliğine kadar' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim