1976 yılında temeli atılan, 2 bin öğrencisi ve 240 öğretmeni bulunan Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkılacak. Lisede geçtiğimiz yıl yapılan deprem incelemesi Haziran ayında raporlandırıldı. Hazırlanan rapor 20 gün önce okul idaresine gönderildiği öğrenildi. Rapora göre lisenin eğitim öğretim binası ve makine atölyesi tehlike arz etmemesine rağmen, güçlendirme maliyeti yüksek olduğundan dolayı yıkılmasına karar verildiği bildirildi.

VALİNİN TALİMATI BEKLENİYOR
Kararın okul idaresine tebliğ edilmesi sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonda öğrenci ve velilerin mağdur olmaması için Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim öğretim görecekleri öğrenildi. Gönderilen kararın acil tahliyeli olmadığı ancak öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için her türlü planlamanın yapıldığı bildirildi. Öğrencilerin valinin talimatıyla yeni liselerine geçecekleri belirtildi.

2 GÜN ATATÜRK'TE 3 GÜN YUNUSEMRE'DE
Planlamaya göre 9'uncu sınıflar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim yılı sonuna kadar eğitim görecek. 10 ve 11'inci sınıflar Pazartesi, Salı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde teorik dersleri görecek, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise kendi liselerinde bulunan atölyelerde uygulamalı derslerini işleyecek. 12'inci sınıflar ise kendi okullarında bulunan atölyelerde eğitimlerini tamamlayacak.

BELEDİYELER DEVREDECEK Mİ?
Eğitim öğretimin verildiği ana binanın arsalarının bir bölümünün Odunpazarı ve Büyükşehir belediyelerine ait olduğu öğrenildi. Yıkım sonrasında belediyelerin arsalarını devredip etmeyeceği ise merak konusu oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belediyeler ile yazışmalarının sürdüğü belirtildi. Öte yandan eğitim öğretime başladıktan hemen sonra okullara yıkım emrinin gelmesi ise dikkat çekti. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim