Gökmeydan Mahallesi Canay Sokak üzerinde, 17 Aralık 2012 tarihinde Barış Yıldız'ı (20), silahla vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen M.C.Ş. (15) ile olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Alper A.'nın (20) yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanıklar duruşmada hazır bulundu. M.Ç.Ş.'in beklenen raporu ise Adli Tıp Kurumundan geldi. M.Ç.Ş.'in akıl sağlığının yerinde olduğu, cezai ehliyetinin bulunduğu belirtildi.

Duruşmada konuşan M.Ç.Ş., olaydan dolayı pişman olduğunu dile getirerek, 'Bu olayda Alper A.'nın beni azmettirmesi söz konusu değildir' dedi.

Azmettirici olarak yargılanan Alper A. ise, kendisinin suçsuz olduğunu belirterek, 'Ben böyle birşey yapmadım. Bana iftira attıkları ortada. Tahliyemi istiyorum' diye kendini savundu.

Duruşmada savcı, sanıklar hakkında verdiği mütalaada, 'Tasarlayarak Adam Öldürme' suçunda 2 sanık hakkında 'Ağırlaştırılmış Müebbet' hapis cezası istedi. Sanık avukatları ise müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına savunma için ek süre verdi. Duruşma kararın açıklaması ve avukatların son kez savunma yapması için ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: TE Bilisim