Gökmeydan Mahallesi Canay Sokak üzerinde, 17 Aralık 2012 tarihinde Barış Yıldız'ı (20), silahla vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen M.C.Ş. (15) ile olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Alper A.'nın (20) yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanıklar duruşmada hazır bulundu. Son duruşmada sanık ve müşteki avukatlar savunmalarını yaptıktan sonra heyet, iki sanığa son sözlerini sordu.

Karar öncesinde konuşan sanık Alper A. suçlamayı kabul etmeyerek şunları söyledi:

'Ufuk Yıldız bana iftira attığını ifadesinde belli etti. Neden olay yerinde benim adımı söylemiyor, karakolda benim adımı söylüyor. Babamın öldürülmesiyle ilgili iki kişi şuanda dışarıda geziyor. Ben bir kin beslesem, onlara zarar veririm. Tahliyemi istiyorum.'

Barış Yıldız'ı öldürdüğü iddia edilen M.Ç.Ş. ise, son duruşmada, 'Herşey biranda oldu. Barış bana vurmasaydı böyle bir şey olmazdı, pişmanım' dedi.

Mahkeme heyeti, M.Ç.Ş. hakkında kasten adam öldürmek suçunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak sanığın yaşı ve tahrik altında işlediği gözönünde bulundurup cezasında indirim yaparak 16 yıl 8 ay hapse, 4 bin TL para cezasına çarptırdı.

Heyet, azmettirici olarak yargılanan Alper A.'nın suçunu sabit bularak 16 yıl 8 ay hapse mahkum etti.

Editör: TE Bilisim