Yurt içi ve yurt dışındaki etkinliklerde Türkiye'yi ve Türk kadınını temsil eden, ülkenin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu 28 yaşındaki Semin Öztürk Şener ve babası Ali İsmet Öztürk, Mustafa Kemal Atatürk'ü gökyüzünde selamladı.
BİRLİKTE UÇTULAR
Ali İsmet Öztürk ile kızı Semin Öztürk Şener, Sivrihisar'daki Necati Artan Sportif Havacılık Tesislerinde düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinliğinde saygı uçuşu yaptı. 08.55'te havalanan baba ve kızı, 09.05te gökyüzünde saygı uçuşunu gerçekleştirdi. Uçuş sonrası konuşan Semin Öztürk Şener, saygı uçuşu esnasında çok duygulandığını dile getirerek, 'Çok hüzünlü bir gün bizim için. Fakat Atatürk hep bizimle. Ben buna inanıyorum' dedi.
İZİNDEN GİDİYORUM
Bugüne özel bir uçuşu babası Ali İsmet Öztürk ile yaptığı için ayrıca mutlu olduğunu belirten Şener, şöyle konuştu: 'Bugüne özel Atamız için bir saygı uçuşu düzenledik. Bizim için çok özel bir uçuştu. Böyle bir liderimiz olduğu için ben gurur duyuyorum. Atatürk'ün izinden gidiyorum. Onun açtığı yoldan ilerlemeye çalışıyorum. Uçağımda da Atatürk'ün sözlerini taşıyorum. O bana çok büyük bir güç veriyor. Atatürk, 'Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur' diyor. Bu söz bana ilham veriyor.' AA
Editör: TE Bilisim