Açılış Vali Özdemir Çakacak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Milletvekili Emine Nur Günay, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti. Program Odunpazarı Dernekler Platformu Mehter Takımı'nın gösterisi ile başladı. Daha sonra İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından tekvandocu minikler gösterilerini sergiledi.
Açılışta konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, böyle bir vakfın, öğrencilerin çok olduğu bir yerleşim yerinde açılıyor olmasının önemini vurgularak, 'Bugün eğitimin kalbi Eskişehir'imizde Türkiye Gençlik Vakfı'mızın Temsilciliğinin bir mekan kazandırması, özellikle şehir merkezine çok yakın, önemli bir öğrenci noktasında olmasından dolayı ben emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Kurulduğu günden beri TÜGVA'yı takip ediyoruz. Çalışmalarını nasıl bir azimle yaptıklarını görüyoruz. Türkiye'nin milli değerine sahip çıkan gençlerimizin yetişmesi tabii ki bizim için çok önemlidir. İnşallah bu yeni nesille kapılarını kapatan üniversiteler değil, kapılarını kapatan bürokrat ve siyasetçilerimiz değil gönüllerini gençlere açan üniversiteler, bürokratlar ve siyasetçiler ile yolumuza devam edeceğiz. Ben TÜGVA'nın yeni nesillere çok iyi hizmet edeceğine yürekten inanıyorum' ifadelerini kullandı.
Vali Özdemir Çakacak ise açılışla ilgili olarak, 'TÜGVA bu güne kadar yaptığı çalışmalarla geleceğimizin teminatı gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmesinde önemli rol üstlenmektedir. Bunun yanında hayata geçirdikleri programlar ve üstlendikleri projelerle gençlerimizin ilmi, ahlaki, sosyal, kültürel yönden de gelişimine büyük katkı sağlamaktadır' dedi.
Ardından sözü alan TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ise şunları söyledi: 'Vakfımız 81 ilde, 81 temsilciliğini atamış, kitap kafeleriyle, 38 ildeki 54 öğrenci yurtlarıyla gençlerimize hizmet eden ve gençlerimizin olduğu her alanda olan bir vakıf olarak hizmet etmektedir. Ülkemizin dünya sahnesinde büyük bir role soyunduğu son dönemini dikkate aldığımızda büyük ve gelişmiş ülkelerle yarışabilmesinin en önemli unsuru yetişmiş insan kaynağıdır. Bu ülkeler başka ülkelerin gençlerini kendine çekmeye çalışıyorlar. Biz Türkiye olarak genç bir nüfusa sahibiz. Türkiye'nin gelişiminde en büyük tehlike olarak gördükleri bu gençliktir. Biz de gençlerimizin bu potansiyellerine inanarak Türkiye'nin her bir köşesinde gençlerimize dokunmaya çalışıyoruz' HM
Editör: TE Bilisim