Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen ve bu yıl hayatını kaybeden Başak Kiremit'in kurucusu Ali Rıza Karık'ın anısına düzenlenen Pişmiş Toprak Sempozyumunun açılışı yapıldı.

Pişmiş Toprak Sempozyumuna Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekilleri Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel, Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı, Başak Kiremit'in Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Karık, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, CHP İlçe Belediye Başkanları, CHP İlçe Başkanları ve çok sayıda Eskişehirli katıldı.

HALK SAHİP ÇIKTI

Sempozyumun 10 yıldır devam ettiğini ve bu 10 yıl içinde büyük mücadeleler verildiğini anımsatan Tepebaşı Bölgesi Başkanı Ahmet Ataç, 'Yapılan sempozyumlara Eskişehir halkı sahip çıktı. 10 yıldır süren sempozyum sonunda çıkan eserler sayesinde Tepebaşı Belediyesi Açık Pişmiş Toprak Müzesi gibi oldu' dedi.

ESKİŞEHİR ZİRVEDE

Eskişehir'in tozu toprağının sanata dönüştüğüne vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Eskişehir kültür sanat açısından zirvede bir yere geldi. Bu tür etkinliklerin kente ekonomik katkı sağlamasından ve uluslararası sanatçıları toplayıp şenliğe dönüşmesinden dolayı mutlu oluyorum' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim