İKTİDAR HAYIRLI OLSUN
'İktidar yürüyüşüne hoş geldiniz' diye sözlerine başlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Dün Bozüyük'te, Bilecik'te Muharrem İnce ile beraberdik. İnanın öyle bir sevgi vardı ki herkesin yüzü gülüyordu. 1979'daki Ecevit fırtınası gibiydi. Arkasından Bursa'ya gittik. Yüz binlere hitap etti. Biliyorsunuz AK Parti'nin kalesiydi Bursa ama maalesef şimdi geri dönmeye başladı. Hiç endişeniz olmasın hiç şüpheniz olmasın. Yalnız çok çalışacağız. İktidar hayırlı olsun arkadaşlar' diye konuştu.



ZAFERLE ÇIKACAĞIZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da, 'CHP'liler sevgili Eskişehirliler bugün açılmakta olan bu seçim bürosu Eskişehir'de birinci parti olacağımızın işaretidir' dedi. Kurt, '24 Haziran günü sandıktan zaferle çıkacağız. Bu sandıkları bu sefer çaldırmayacağız. Türkiye'de şimdiye kadar ne aklımıza geldiyse çaldılar. En son YSK'yı çaldılar. Ama yağma yok 24 Haziran'da tamam diyoruz' diye konuştu. Coşkulu kalabalığa 'En yüksek sayıyla milletvekili çıkarmak için gece gündüz çalışacak mıyız?' sorusunu yönelten Kurt, 'Evet' yanıtını aldı. Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ise Afyonkarahisar'daki Muharrem İnce mitinginde Ecevit dönemine döndüğünü kaydederek, 'ABD Sultanahmet'i haşhaş tarlalarını bombalarım haşhaş ekerseniz diyordu. Ecevit de Türkiye'de ne ekeceğime ben karar veririm diye ABD'ye rest çekiyordu. Ve ben o duyguyu yeniden yaşadım' ifadelerini kullandı.

ATATÜRK'ÜN YOLU
Mevcut Milletvekili, birinci sıra Milletvekili Adayı Utku Çakırözer ise eşzamanlı yapılan Ali İsmail Korkmaz anma etkinliğine değinerek, 'Biz bu ülkede Ali İsmailler katledilmesin, gazeteciler zindana atılmasın, milletvekilleri zindana atılmasın diye geliyoruz' dedi. Çakırözer, 'Tek adam yönetimi değil hukuk yönetimi için geliyoruz. Hepimizin yolu Atatürk'ün yolu olsun' diye konuştu.

GELECEĞE UMUTLA BAKIN
İkinci sıra Milletvekili Adayı Jale Nur Süllü, 'Çocuklarımızı torunlarımızı huzurla yetiştirebilmek, gençlerimizin umutla geleceğe bakması, çiftçinin, sanayicimizin daha çok üretim yapabilmesi, esnafımızın yarını düşünmeden yaşaması, emeklilerimizin de bu güzel tabloyu refah içinde keyifle seyredebileceği bir Türkiye hayal değil' diye konuştu.

MİLLET İÇİN GELİYORUZ
Üçüncü sıra Milletvekili Adayı Nuray Akçasoy, seçim şarkılarını orijinalini hatırlatarak, 'Şeffaf ve hesap verilebilir bir anlayış için, hak, hukuk için, biz milletimiz için geliyoruz. Seçim şarkısının orijinalini hatırlayalım. Bundan sonra düşünerek atın adımlarını bundan böyle mutluluktan yana alacağız o payımızı. 24 Haziran'da alacağız bu payımızı' dedi.

YOL YAPTIK DİYENE YOL VERİN
'Her sıkıştıklarında kandırıldık diyorlar. Hayır, onlar bizi kandırmaya çalışıyorlar' diyen dördüncü sıra Milletvekili Adayı Engin Çakmak, 'Biz kandırıldıkça geriye gidiyoruz. Fakirlik içinde yaşıyoruz. Yol yaptık dediğinde bunlara yol verin. Koca koca binaları yaptık dediklerinde temeli yok deyin. Vakit Türkiye ve Eskişehir vakti diyorlar burada vaktiniz doldu deyin' şeklinde konuştu.

İNCE'YE ÇOK YAKIŞACAK
İl eski Başkanı, beşinci sıra Milletvekili Adayı Sinan Özkar, 'Bu yönetim şeklini kendilerine göre biçilmiş kaftan olarak görüyorlar ama bu kaftan Muharrem İnce'ye çok yakışacak' dedi. Özkar, Neymiş ekonomik durumu düzenleyeceklermiş. Ekonomiye, eğitime, özgürlüklere, adalete önem vereceklermiş. Bu dediklerinize siz kendiniz inanıyor musunuz?' ifadelerini kullandı.



TARİHİ SORUMLULUK
'Bugün bizler tarihi bir sorumluluğun içindeyiz' ifadeleriyle sözlerine başlayan altıncı sıra Milletvekili Adayı Sibel Yeşildal, 'Atatürk'ün bizlere emanet ettiği cumhuriyeti yaşatmak ve daha ileriye taşımak için elimizden geleni yapmalıyız. Çalmadık kapı bırakmamalıyız. Siz elinizi verin biz yüreğimizi' diye konuştu.

BİRLİKTE YENECEĞİZ
Açılış programı CHP Milletvekili Aday konuşmalarıyla devam etti. Yedinci sıra Milletvekili Adayı Metin Tomsuk, 'Yoktan var olan bir ulusun evlatlarıyız. Biz bir olursak birlik içinde yeneceğiz. İnsanları barıştıracağız. Büyük ozan Nazım'ın söylediği gibi 'Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine'. Hadi Türkiye bu duruma dur diyelim' dedi.

DEMOKRASİNİN İNCİSİ
Açılışta konuşan İl Başkanı Rabia Akman son derece kritik bir seçim sürecine girildiğini vurgulayarak, '16 yıldır devam eden adaletsiz haksız uygulamalara baskılara, son vereceğimizin müjdecisi olmak için buradayız. Türkiye'nin incisi demokrasinin en önemli merkezi Eskişehir'den Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı yapacağız. Milletvekili adaylarımızı parlamentoya taşıyıp, meclise yollayıp bu gururu yaşatacağız. Çok değerli Eskişehirliler kadın, genç, emekliler zafer yakındır biz kazanacağız' ifadelerini kullandı. Açılış programı kurdele kesimi sonrası sona erdi. HM
Editör: TE Bilisim