15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan 'FETÖ' soruşturmalarında örgüte mali destek sağladığı iddiasıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Naksan Holding'in Mihalıççık'taki Adularya şirketine bağlı Yunus Emre Santrali'nde çalışan bin 300 işçi son 3 aydır maaş alamıyor . CHP Milletvekili Gaye Usluer geçtiğimiz hafta sonu İl Başkanı Sinan Özkar ile birlikte Adularya Yunus Emre Termik Santraline giderek işçilerin sorunlarını dinlemişti. Usluer ziyaret sonrası il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında yaşanan mağduriyeti aktardı.

1300 ÇALIŞAN İŞİ BIRAKTI
11 ay önce TMSF'ye aktarılan işletmede maaş sorunu yaşandığını söyleyen Usluer, 'TMSF'nin Adularya'ya el koymasının üzerinden 11 ay geçti. Bu 11 ayda bin 300 çalışanı olan işletmede işçilerin bir bölümü işinden ayrılmak zorunda kaldı. Şu anda 850 civarında işçi kalmış. İşletmenin TMSF'ye geçmesinden sonra işçilerin maaşlarının ödenmesinde sorunlar ortaya çıkıyor. Bugün geldiğimiz noktada işçiler 3 aydır maaşlarını alamıyorlar' dedi.

EKMEKTEN MAHRUM ETTİNİZ
İktidar partisi milletvekillerine seslenen Usluer, 'Bizimle konuşan işçiler dediler ki 'Siz buraya geldiniz teşekkür ediyoruz ama iktidar milletvekilleri nerede?' Çünkü biz bu sorunu takip ederiz. Sonuna kadar işçilerin haklarının sağlanması için uğraşırız ama bu sorunun sorun olduğunun farkına varması gereken iktidar partisinin milletvekilleri. Kendilerine sesleniyorum o işletmenin her noktasında o işçilerin alın teri var. Onları önce bir ekmeğe muhtaç ettiniz. Bugün onları o ekmekten mağdur ettiniz' diye konuştu. Adularya'da yaşanan sorunun takipçisi olacaklarını söyleyen Usluer, 'Burada bir yatırım var bu yatırım böyle bırakıldığı zaman ülkenin kaybetmiş olduğu milyon dolarlar var. Bu milyon dolarların gitmemesi için burada yaşayan işçilerin haklarına sahip olmaları için biz bu işin ucunu bırakmayacağız' ifadelerini kullandı.

NEREDEN BİLSİN
CHP İl Başkanı Sinan Özkar da, 'Büyükşehir Belediyesi kırsala hizmet yapmıyor' açıklamalarında bulunan AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'ye tepki gösterdi. Özkar, 'İl başkanı ayağını toprağa basmıyor. Ne ilçede ne köyde ne mahallede izini bulmak mümkün değil. Gündem oluşturmak, kendini gündemde tutmak için yattığı yerden bazen beyanat veriyor. Verdiği beyanatların hiçbir dayanağı yok. Büyükşehir'den başka derdi yok' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim