'eskisehirdensatinal.com' projesi ile satın almacılarla tedarikçileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Kesikbaş, 'Hepimiz biliyoruz ki satın almacıların önemli bir kısmında şöyle bir problem oluşuyor; alıştıkları yerlerden satın alıyorlar. Bizim derdimiz nitelikli tedarikçi sayısını Eskişehir'de arttırmak. Eskişehir'in esnafı aslında potansiyel olarak çok güçlü ve diğer şehirlerden satın alma yapılan firmalarla rekabet edebilir düzeyde ama ya bir şekilde satın almacılara ulaşamıyorlar ya da bir network kuramıyorlar' dedi.
TANIRIM YAPIN
Ticaretle uğraşan tüm firmalara 'eskisehirdensatinal.com'u öneren Kesikbaş, 'Buraya girin ve firmalarınızın burada tanıtımını yapın. Sistemde gözüksün. Satın almacılar burada artık satın almaya başlayabilsinler. Çünkü yıl başından sonra aktif bir şekilde firmalarımız mal tedarikiyle ilgili sistemin içerisine ürünlerini koymaya başlayacaklar. Ne kadar çok tedarikçi buraya kendisini tanımlarsa bu sistem o kadar güçlü olacak' ifadelerini kullandı.
SAHİP ÇIKACAĞIZ
Bu işin ikinci bir sosyal kısmı olduğunu vurgulayan Kesikbaş, 'Eskişehir milliyetçiliğini yaratmamız gerekiyor. Eskişehirliler birbirlerini çok sever ve birbirlerine de çok tutkundur. Hepimizin ortak değerlerde bir araya gelebilme yeteneğine sahip olmamız gerekiyor. Herkes lütfen bu kampanyaya katılsın. Kent içinde kendi kendimize bir fors oluşturalım. Hepimizin hataları vardır, artıları vardır, eksileri vardır. Ama biz bunların hepsini kabul edeceğiz ve ortak değerlerimize de güçlü bir şekilde sahip çıkacağız' şeklinde konuştu.
HEPİMİZİN FİKRİ
Geçtiğimiz günlerde şehrin önde gelenlerinin bir araya geldiği toplantıda Eskişehir İş Konseyi kurulması kararı alınmıştı. Başkan Kesikbaş, Eskişehir lobisi için atılan bu önemli adımı değerlendirdi. Kesikbaş, 'Hepimiz aslında Eskişehir lobisi oluşturulmasıyla ilgili hepimiz tek tek konuşuyorduk zaten. Fikir herkesin fikri, proje herkesin fikri. İlk toplantımız yapıldı. Eskişehir İş Konseyi oluşturuluyor. Biz kurumlarımız olarak bütün başkanlar görevlerimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kurumlarımızın yapabileceği kabiliyetlerdeki işleri zaten bir şekilde gerçekleştiriyoruz ama bazen kurumlarımızın tek başına gücünün yetemediği konularda Eskişehir'in ortak aklı veya Eskişehir'in çıkarları için böyle bir konsey iki üç ayda bir bir araya gelecek. Bir mütevelli heyet oluşturulacak. Son derece profesyonel' dedi.
ÇOK UMUTLUYUM
Şu anda bu işin anayasasının yazıldığını kaydeden Kesikbaş, 'Bu siyaset üstü bir durum. Burada bireyler yok. Başkanların bireysel egoları da yok. Bu proje benim, senin, onun diyemeyiz. Hepimizin dillendirdiği ve hepimizin sürekli konuştuğu bir şeydi. Ben çok umutluyum. O günkü toplantıda da gerçekten tüylerim diken diken oldu. Bütün herkes özlemiş bunu, bütün başkanlar özlemiş. Bu bir vesile oldu. İnşallah bundan sonra bunu çok güçlü bir şekilde siyasetüstü Eskişehir'in ortak aklı ve çıkarları, ortak projeleri için genişleteceğiz' ifadelerini kullandı.
ÜST AKIL OLUŞACAK
Projeleri örneklendiren Kesikbaş, 'Mesela Eskişehir sanayisini ve Eskişehir'in limanlara bağlanması tren yollarıyla çok önemli. Bu bir üst akıldır. Buna Sanayi Odası olarak tek başına bizim de gücümüz yetmez, diğer odaların da. Ama 52 tane odanın imzası, bu işin peşinden koşuyor olması Eskişehir adına bence yaptırım gücünü arttıracaktır. Bu 52 tane oda çok değerli. İş insanları Eskişehir'in talepleri doğrultusunda bir üst akıl oluşturmak için ve bunun da arkasını lobi faaliyetleriyle desteklemek için yaptığımız profesyonel bir organizasyon. İnşallah güzel bir anayasayla Eskişehir için sonsuza kadar hem devam eder hem de potansiyel olarak Eskişehir'e fayda sağlar' şeklinde konuştu. HM

Editör: TE Bilisim