Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler, eski ETİ fabrikasının karşısında 7 Ekim seçimleri için kurduğu seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Güler, açılış töreninde yaptığı konuşmasında mevcutta devam eden projeleri ile yeni dönem çalışmalarını anlattı. 2014 yılında bir yolculuğa çıktıklarını vurgulayan Güler, 'Yüreğimizde Eskişehir sevgisi, aklımızda bu kent için değer üreten üyelerimiz vardı. Yola çıkarken ana hedefimiz; Üyelerimizin kazancını artırmak, Eskişehir'in gelişmesini planlamak ve herkes için büyüyen bir ekonomi yaratmaktı. Çıtayı hep yükseğe koyduk' dedi.

ETO'nun artık bütçe fazlası veren bir oda olduğunu kaydeden Güler, 123 yıllık geçmişte alınan hibe 500 bin Türk Lirası iken, üç buçuk yıllık yönetimlerinde 18 Milyon Türk Lirası rakamına ulaştıklarını söyledi. Son bir yıl için 2 bin üyeye 54 Milyon TL'lik Nefes Kredisi kullandırdıklarını vurgulayan Güler, kendilerine başvuran bin 500 üyenin yurtiçi fuarlara katılımını sağladıklarını, 8 Kardeş Oda Protokolü ve 18 farklı ülke ile İşbirliği Anlaşması imzaladıklarını, 602 üyenin kendi sektörleri ile ilgili yurtdışında düzenlenen fuarlara katılımlarını organize ettiklerini, bin 500'e yakın üyeye, ETO'nun sahip olduğu ayrıcalıkla Schengen Vizesi aldıklarını belirtti.

600 MİLYON TL'LİK EKONOMİ YARATACAĞIZ

AB Bilgi Merkezi, ETO-Sanat ve diğer hizmetlerden de bahseden Güler, 'Kent turizmi için uzun dönemli bir planlama yapıyoruz. 74 Milyon TL yatırımla hayata geçireceğimiz Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek kongre ve fuarlarla Eskişehir'e ve üyelerimize yıllık 600 Milyon TL'lik yeni bir ekonomi yaratacağız. Hatta hem müteahhidi, hem de tercih edilen malzemelerin Eskişehir'den olması nedeniyle, inşaat aşamasında bile 50 Milyon TL'lik bir kaynağın Eskişehir ekonomisine girmesine vesile oluyoruz. ETO Müze, turist bilgilendirme noktaları, turist servis aracı, yılda 100 bin tane dağıtılan kent haritaları ve turizm kümelenmesi gibi adımlarla, ETO'nun ve Eskişehir ekonomisinin 50 yılını planladık. Yatırımlarımızı ona göre yapıyoruz' ifadelerini kullandı.

Sektörel konulara odaklanacak Sektör Meclisleri kuracaklarını anlatan Metin Güler, son olarak ileri yaştaki ETO üyelerinin konforlu ve keyifli bir şekilde yaşayacakları 'Yaşam Merkezi' kuracaklarını, ayrıca üyelerin ücretsiz kullanımına tahsis edilecek ve hasta naklinde kullanılacak Ambulans hizmetini devreye alacaklarını anlattı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim