Büyükerşen'in şehir dışında olması nedeniyle meclise başkanlık yapan Aydın Ünlüce, Büyükerşen'in '5 yıl boyunca meclis üyelerine katkılarından dolayı ettiği teşekkürünü' meclise iletti. Daha sonra söz alan ve AK Parti grubu adına konuşan Mustafa Birsen de 'Acısıyla tatlısıyla 5 yılı geride bıraktık. Hem fikir olmadığımız konular da oldu ancak genele bakıldığında yüzde 95'e yakın ittifak sağlanmış. Önümüzdeki 5yıl da kentimiz için de hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.
Öte yandan gündeme gelen 17 madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerinin içerisinde yer alan Gündoğdu 1 - 2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim proje alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000'lik imar planları da oy birliğiyle kabul edildi. Daha önce 3'üncü etabı kabul edilen planların bugünkü toplantısında diğer iki etap da meclisten geçti. Konuyla ilgili bilgi veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına giren Gündoğdu, 1,2 ve 3 proje alanları olduğunu söyleyerek, '3'üncü etap önceki toplantılarda kabul edilmişti. 1 ve 2 kalmıştı. Bunlar da Vergi dairesinin yanı ve suyun kenarı, Hava İkmal'in yanı da meclisten geçti' dedi.
Kurt, Gündoğdu Mahallesi içerisinde bulunan afet riskli alanların ise Ankara'da hala bekletildiğini kaydetti. Böylelikle Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında olan bölümün dönüşümü için adım atılmış oldu. Proje askıya çıkarak vatandaşın onayına sunulacak. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim