Ziyaret ettiği Günyüzü'ne ilişkin izlenimlerini TBMM gündemine taşıyan CHP'li Çakırözer, 'İlçe Milli Eğitim Müdürü dışında herkes görevini vekaleten yürütüyor. İlçede aylardır kaymakam yoktu. Daha dün atama yapıldı. Ama diğer tüm müdürlükler yine vekillerle iş görüyor. Kaymakamın yazı işleri müdürü vekil. Mal müdürü yok, vekil. Tarım müdürü yok, vekaletle yürüyor. Nüfus müdürü yok, vekaletle yürüyor. Emniyet müdürü yok, trafik polisi vekaleten bakıyor. Millî Emlak müdürü yok, haftada bir gün Eskişehir'den bir memur gelip vekaleten işleri yürütüyor. İşlemler haftalarca, aylarca uzuyor. Bu nedenle hem devleti hem de vatandaşı zarara uğratıyor' diye konuştu.
İMAM BİLE VEKİL
İlçenin en büyük köylerinden olan Ayvalı ve Çardaközü köylerinde imam bile olmadığına dikkat çeken Çakırözer, 'Atanmış imam yıllardır yurtdışında, kimsenin ilgilendiği yok. Geçen hafta bu köylere vekil imamlar atandı' dedi. Sağlık hizmetindeki eksikleri de vurgulayan Çakırözer, 'Yurttaşlarımız doğumlar için Polatlı'ya gitmek zorunda kalınıyor' diye konuştu.
HİZMETİ UNUTTULAR
AKP'nin her seçim döneminde yüksek oy aldığını anımsatan Çakırözer, 'Sanırsınız ki bu ilçe iktidar partisine oy vermemiş tam tersine Cumhurbaşkanlığı seçiminde Günyüzülüler AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 71 oy vermiş, genel seçimde AKP'ye yüzde 63, yerelde de her seçimde AKP adayını başkan seçmiş. Tabii ki hizmet götürmenin koşulu oy olamaz. Ama Günyüzü'nde yaşananlar da iktidarın halka hizmet anlayışından ne katar koptuğunu gözler önüne seriyor. Oy versin vermesin bir ilçenin bu kadar öksüz bırakmak vicdana sığmaz' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim