10 farklı işlemden geçiyor

Güncel Hit: 151 / Yorum: 0 / 18 Haziran 2017 16:34
10 farklı işlemden geçiyor
-A +A


Hamur işleri ve tatlı yapımında sıkça kullanılan haşhaşın üretim sürecini Eskişehirli ustalar anlattı. Haşhaş 10 farklı işlemden geçerek müşterilere sunuluyor.
Haşhaşın, Türk tarihinin vazgeçilmez bir geleneği olduğunu vurgulayan Haşhaşçı Selim Yalçıner, buna ek olarak haşhaş üretiminin yıpratıcı bir süreç olduğunu belirtti. Haşhaşı müşterilere ulaştırabilmek için 10 farklı işlemden geçirmek zorunda olduklarını söyleyen Yalçıner, “Haşhaşın müşterinin eline geçene kadarki süreci kolay bir süreç değil. Zor bir iş yapıyoruz. Haşhaşı çekmek, kavurmak, çekmek kolay değil. Sofralarımıza gelen haşhaşın uzun ve zorlu bir dönüşüm süreci oluyor. Haşhaşı üreticiden aldığımızda içinde samanı dahi oluyor. Bunları eleklerden geçirmek zorundayız. Zor bir ve yıpratıcı bir süreç diyebiliriz” şeklinde konuştu. Ev hanımlarının hamur işlerinde kullanmak üzere haşhaşı tercih ettiklerini ve bu sebeple haşhaşa en yoğun talebin ev hanımlarından geldiğini aktaran Selim Yalçıner, buna ek olarak yurt dışından Türkiye’ye tatile gelip, dönerken orada kullanmak üzere haşhaş satın alan vatandaşların da çok yoğun olduğunu söyledi. İHA

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
İŞTE MÜDÜR PUANLARI!

İŞTE MÜDÜR PUANLARI!

17:10 26 Temmuz 2017
ÜSTÜME DÜŞENİ YAPACAĞIM

ÜSTÜME DÜŞENİ YAPACAĞIM

19:01 9 Ağustos 2017
Saldırıya 3 tutuklama

Saldırıya 3 tutuklama

18:03 1 Ağustos 2017
Olumlu gelişmeler var

Olumlu gelişmeler var

19:25 21 Temmuz 2017
Arşiv
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...
Eskişehir ve Eskişehirspor haber video ve yorumlarıHaber Yazılımı Haber Scripti