Portakallı Güllaç tarifi verdi

Kadir usta, Ramazan aylarında iftar sofralarına renk katangelenek olan güllacın nasıl yapılması gerektiğini ve püf noktalarını anlattı. Portakallı güllacın tarifini verdi.

Güncel Hit: 131 / Yorum: 0 / 23 Mayıs 2017 16:27
Portakallı Güllaç tarifi verdi
-A +A



Ramazan aylarında iftardan sonra sütlü bir tatlı olarak tercih edilen ve bir gelenek haline gelen güllaç hazırlıkları başladı. Kimi pastane ve tatlıcılarda ise tezgahlardaki yerini aldı. 35 yıldır unlu mamuller yapan Kadir Topaloğlu, “Ramazana özel olarak portakallı güllaç yaptık. İlk defa olduğunu sanıyorum. Ramazana özel bir tatlı olduğu için genellikle her yıl ramazanda çıkar. Güllaç, ramazanın vazgeçilmez sütlü tatlılarından biridir” dedi.Portakal dolgusu ve süslemesi ile güllaca yeni bir boyut kazandırdığını ifade eden Topaloğlu, portakallı güllaç için gerekli olan malzemeleri ve nasıl yapılabileceğini anlatarak, “İlk önce güllacımızı alıyoruz. Ortadan kesiyoruz. Sütümüzü, biraz şeker kattıktan sonra, kaynattıktan sonra dinlendiriyoruz. Ilık bir şekilde az bir şey tepsiye döküyoruz. Güllaçlarımızı koyuyoruz. Tane tane ıslatıyoruz. Arasına portakal dolgu koyuyoruz. Kırık fındık koyuyoruz. Tekrardan 2’nci kat koyduktan sonra bolca sütümüzü verdikten sonra dinlendirdikten sonra süsleme aşamasına geçiyoruz. Süsledikten sonra yemek için sunuyoruz” diye konuştu. İHA

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
İŞTE MÜDÜR PUANLARI!

İŞTE MÜDÜR PUANLARI!

17:10 26 Temmuz 2017
ÜSTÜME DÜŞENİ YAPACAĞIM

ÜSTÜME DÜŞENİ YAPACAĞIM

19:01 9 Ağustos 2017
Saldırıya 3 tutuklama

Saldırıya 3 tutuklama

18:03 1 Ağustos 2017
Kitap mezatı yapılacak

Kitap mezatı yapılacak

17:32 28 Temmuz 2017
Arşiv
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...
Eskişehir ve Eskişehirspor haber video ve yorumlarıHaber Yazılımı Haber Scripti