Ramazan’ın gözdesi irmik helvası

Balkan mutfağının vazgeçilmez tatlılarından olan irmik helvası, tok tutma özelliği ile Ramazan ayında vatandaşlardan yoğun talep görüyor.

Güncel Hit: 167 / Yorum: 0 / 2 Haziran 2017 17:01
Ramazan’ın gözdesi irmik helvası
-A +A

Daha önce Bursa’nın İnegöl ilçesinde uzun yıllar aşçılık yapan ve dededen kalma helvacılık mesleğini Eskişehir’de 5 yıldır sürdüren Cevher Mahmutlar, irmik helvasının tok tutma özelliğinin olduğunu belirtti. Cevher Mahmutlar, helvanın çok beğenilmesi ve eşinin ısrarı üzerine Çarşı Cami yanında küçük bir iş yeri açarak yapmaya devam etti. Mahmutlar, “Araştırmalara göre, Osmanlı zamanında akıncılar savaşa gittiği zaman bu helvadan yermiş. Bunu yiyen saatler boyunca tok kalabiliyor. Önüne yemek de koysan, artık bunun yiyenin yemek yeme iştahı kalmaz. Sahur yapıldıktan sonra da yenilebilir. Bunun üzerine tatlı da yiyebilirsiniz. Bu da insanın midesini daha da tok tutar. Aşırı bir şekilde de susama olmaz” diye konuştu. İHA

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
İŞTE MÜDÜR PUANLARI!

İŞTE MÜDÜR PUANLARI!

17:10 26 Temmuz 2017
ÜSTÜME DÜŞENİ YAPACAĞIM

ÜSTÜME DÜŞENİ YAPACAĞIM

19:01 9 Ağustos 2017
Saldırıya 3 tutuklama

Saldırıya 3 tutuklama

18:03 1 Ağustos 2017
Olumlu gelişmeler var

Olumlu gelişmeler var

19:25 21 Temmuz 2017
Arşiv
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...
Eskişehir ve Eskişehirspor haber video ve yorumlarıHaber Yazılımı Haber Scripti