Tarihi Odunpazarı evlerinin bulunduğu yerleşkede bir araya gelen, halk arasındaki adıyla 'Hacı Murat' sevdalıları, her yıl olduğu gibi 48 yaşına giren otomobilleri için pasta kesti. Otomobil sahiplerinin 'İyi ki doğdun Hacı Murat' şeklindeki kutlamasına eşlik eden vatandaşlar, hem fotoğraf çektirdi hem de ikram edilen pastadan yedi.
RÖTARLI KUTLAMA
Yaklaşık yarım asırdır kendisine arkadaşlık eden Murat 124 marka otomobiliyle kutlamaya gelen 62 yaşındaki Recep Gürlü, otomobillerine hissettikleri sevginin tarifsiz olduğunu söyledi. Gürlü, her yıl 12 Şubat'ta klasik otomobil tutkunlarıyla bir araya geldiklerini belirterek, 'Bu yıl bir gün rötarlı kutladık. Hacı Muratlar bizim arkadaşımız olduğu için doğum gününü kutlamamak olmaz' dedi.
TÜRKİYE'Yİ GEZDİM
82 yaşındaki klasik otomobil tutkunu Ali Cengiz Saygaç da aracını 36 yıldır kullandığını dile getirerek, 'Türkiye'yi onunla gezdim. Hiçbir sorun yaşatmadı bana. Bu araçların sahiplerine rica ediyorum, arabalarına iyi baksınlar' diye konuştu. Doğum günü kutlamalarına katılanlardan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Simge Çelik ise 'Böyle güzel bir kutlamaya konuk olduk. Pastamızı yedik. Klasik otomobilleri çok seviyorum. Daha samimi ve sıcak geliyorlar' ifadelerini kullandı. AA
Editör: TE Bilisim