İstanbul seçimlerinde 39 ilçede, 31 bin 342 sandıkta, 10 milyon 560 bin 963 kişi oy kullandı. Seçimde Cumhur İttifakı'nın AK Partili Adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın CHP'li Adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi Adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi Adayı Mustafa İlker Yücel yarıştı.
Yenilenen seçimde CHP'li İmamoğlu yüzde 54,3'le 4 milyon 698 bin 782 oy aldı. AK Partili Yıldırım yüzde 45,09'la 3 milyon 921 bin 201 oyda kaldı. Seçime katılan diğer adaylar ise toplam yüzde 0,88'le 76 bin 569 oy aldı.

GÜVEN TAZELENDİ
İmamoğlu, 'Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra aynı zamanda bir de hesap pusulasının çıktığını duyurmak isterim. Vatandaş 31 Mart'tan bu güne yapılan büyük haksızlığın hesabını o bir avuç insana kesmiştir. İstanbul'da bir sayfa kapandı yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor. İstanbul'da herkesin ortak bir sayfa açtığı anlamına, yeni bir başlangıç anlamına geliyor. Artık İstanbul'da israf, şatafat, kibir, ötekileştirme, ön yargı dönemi bitmiş, kardeşlik, sevgi dönemi başlamıştır. 16 milyon İstanbullu adalete olan güvenimizi tazelemiştir' diye konuştu.

SEÇİM DEMOKRASİDİR
AK Parti Adayı Yıldırım, İmamoğlu'nu tebrik ederek 'Seçim demek demokrasi demektir. Bu seçimlerle Türkiye'de demokrasinin en iyi şekilde kusursuz işlediğini bir kez daha ortaya koymuştur' dedi.

DESTAN YAZDIK!
Partisinin Genel Merkezi önünde balkon konuşması gerçekleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ben bu milletin ferasetine güveniyorum demiştim. Halkımızın iradesine güveniyoruz. Kapalı kapılar arından halkımızın iradesine darbe yapıldı, bu darbeye İstanbullu yanıt verecek demiştik. Allah'ın izniyle 800 bin oy farkla bunu gördük. Bizler hep birlikte demokrasi destanı yazdık' dedi.

ERDOĞAN TEBRİK ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul'umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrıresmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum' İfadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR'DEN TAM DESTEK
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Eskişehirli başkanlar da resmi Twitter hesaplarından paylaşımda bulundu:
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Yeditepeli şehre yine güneş doğdu, hak yerini buldu. Sevgili kardeşim Ekrem İmamoğlu'nu, ekibini ve tüm İstanbul gönüllülerini bir kez daha yürekten kutluyorum.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Her şey çok güzel oldu.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: 'Martın sonu bahar' diyerek yola çıkmıştık. Güzel ülkemizin dört bir yanına bahar gelmişti. Şimdi İstanbullu yurttaşlarımız elini vicdanına koydu İstanbul'a yaz geldi. Ülkemize hayırlı olsun. Kolay gelsin Ekrem Başkan.
Editör: TE Bilisim