Odunpazarı Belediyesi, demokratik kitle örgütleri ile birlikte çalışmalarına devam ediyor. KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde Eskişehirli Kadınlar ile bir araya gelerek, kadınlara haklarını anlatıyor. Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezlerinde gerçekleştirilen seminerlere Av. Heval Yıldız Karasu ve Av. Neriman Ersin konuşmacı olarak katıldı. İlk olarak Orhangazi ve Karapınar Halk Merkezlerinde düzenlenen seminere kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

GELECEK İÇİN ÖNEMLİ
Orhangazi Halk Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere Ersin; Karapınar Halk Merkezi'ne de Karasu konuşmacı olarak katıldı. Kadınlara kaldırılmak istenen 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun maddesini ve İstanbul Sözleşmesi'ni anlatan avukatlar, 6284 sayılı kanunun ve İstanbul Sözleşmesinin kadınların geleceği için çok önemli olduğunu söyledi. Kadınların her ikisinin de kaldırılmaması için bir araya gelerek mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan avukatlar, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çekti. İstanbul Sözleşmesi olarak kısaltılan sözleşmenin, devletlere kadınları her türlü şiddete karşı korumak, ayrımcılığın önüne geçmek ve kadınların güçlendirilmesi yoluyla eşitliğin sağlanması bakımından yükümlülükler yüklediğini belirten Karasu ve Ersin, Türkiye'nin bu uluslararası sözleşmeyi imzalayan ilk ülkelerden olduğunu belirtti.
SESSİZ KALMAYACAĞIZ
Kadınlara şiddet ve türlerini anlatan Karasu ve Ersin, şiddete, tacize ve tecavüze uğrayan kadınların kendilerine en yakın karakol, Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezi, Cumhuriyet Başsavcılıkları, kaymakamlık-valilik ve Aile Mahkemesine başvurabileceğini kaydetti. Kadınlar bir araya gelmedikçe şiddetsiz daha güzel bir dünyada yaşama talebinin hayat bulmadığına dikkat çeken Ersin ve Karasu, 'Gücümüzü birbirimizden alarak, yan yana gelerek, şiddete karşı sessiz kalmayacağız' dedi. Yetkililer seminerlerin Kasım Ayı boyunca devam edeceğini belirtti. HM
Editör: TE Bilisim