Pancar Ekicileri Kooperatifinin bahçesinde gerçekleştirilen mali genel kurula, yönetim kurulu üyeleri, denetim kurulu üyeleri ve çiftçiler katıldı. Burada çiftçilere hesap veren Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ünal, 'Alnımız ak, yüzümüz pak, iyi bir bilançoyla karşınıza geldik. Bugün itibariyle 71 bin 490 adet faal bizimle alışveriş yapan ortağımız, çiftçimiz, üretimcimiz var. Bu ortaklarımız bizden 88 milyon 721 bin liralık ciro hasılat alışveriş yapmışlar. Bunun karşılığında bu yıl 20 milyonun üzerinde yatırım 5 milyon 461 bin lira net bilanço karıyla karşınızdayız. Bu hizmetler gerçekleşirken bir hedef koymuştuk. 100 milyon ciromuz olsun demiştik. O da hemen hemen yaklaştı. O da malum içinde bulunduğumuz yıl ekonomik açıdan çok da rahat geçmedi. Ona rağmen bütün hedeflerimizi yakalamış durumdayız. Yeni yılda da 25 milyonluk yatırım, 110 milyonluk ciro hedefi koyuyoruz' dedi.
DOĞRULARA SAHİP ÇIKALIM
Kulaktan kulağa bazı asılsız haberlerin dolaştığını öne süren Ünal, '69 personelimiz çalışmaktadır. 21 satış mağazasında hizmet vermekteyiz. Millet diyor ki orası arpalık olmuş falan. 69 personel var arkadaşlar. Sanki burada 10 binler çalışıyor, sanki her önüne gelen buradan maaş alıyor, buralar arpalık… Böyle bir şeye müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Bırakın boş dedikoduları. İhtiyacı olan çiftçi çocukları girecek. Onun için çok ufak tefek şeylere minnet etmeyelim. Doğrulara hep beraber sahip çıkalım' diye konuştu.
ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ
Türkiye tarımını da değerlendiren Ünal, 'Türk tarımı olarak şu ilkeyi benimsemişiz. Bir önce ülkenin kendi kendine yetebilmesi, iki mutlak suretle verimliliğin artması. Bu iki ilkeyi benimseyip üretmeyi sizlere sevdirmek hükümetin asli görevi bu olmalı. Üretmek çok değerli. Üretene destek olunmalı. Tüm ürünlerde tüm dünya yüzde 30'lara açık vermekte. Aynı oranda bizim ülkemizde de var. Bu ülkenin 15 sen önce nüfus 60 milyondu. Şimdi 130 milyonu beslemek zorundayız. Yani bundan 15 senekine göre 2 katı fazla insan bakmak zorundayız. İyi de biz iki kat arazi ekmiyoruz. Çiftçilerde bir yılgınlık var. Köylerden şehirlere göçler var. Onun için üretene sahip çıkmak ve desteklemek lazım' ifadelerini kullandı.
Ünal ayrıca hükümetin seçim öncesi vermiş olduğu mazot indirimi sözlerini de tutmasını istedi. Konuşmanın ardından okunan faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim