Sosyal yardım modeli olan Halk Market ile Odunpazarı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak kolisi göndermek yerine, gerçekten ihtiyaç duydukları ürünleri kendilerinin seçmesini sağlıyor.

Halk Market'e sadece 'halk kart' sahipleri girebilirken, ihtiyaç sahibi vatandaşlar kartlarına yüklenen miktar doğrultusunda alışveriş yapabiliyor. Halk Kart ise ihtiyaç sahibi vatandaşların başvurusu üzerine, yetkililerin yaptıkları değerlendirme sonucunda veriliyor.

Daha çok insana hizmet verebilmek için firmaların ve vatandaşların bağışlarını beklediklerini belirten Halk Market yetkilileri, Halk Market'e yardım etmek isteyenlerin Kurtuluş Mahallesi Vatan Caddesi No: 25/a (Kurtuluş Mahallesi Muhtarlık Yanı) adresine başvurabileceğini söyledi. Telefonla irtibat kurmak isteyenlerin ise (0222) 240 48 33 nolu numarayı arayarak kendilerine ulaşabileceğini kaydeden yetkililer, hayırsever vatandaşların ve iş adamlarının yapacağı ayni yardımlar için vergisel avantajdan yararlanabilmeleri için Odunpazarı Belediyesi ile Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi arasında destek hizmet projesi işbirliği protokolü imzalandığını kaydetti. (HM)

Editör: TE Bilisim